Ľubomír Hudačko Správy

Prešovská župa sa môže pochváliť: Dostala sa medzi NAJLEPŠÍCH zamestnávateľov

Prešovský samosprávny kraj patrí medzi najväčších zamestnávateľov na svojom území. Vo svojich 127 organizáciách zamestnáva vyše 6 300 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská župa sa môže pochváliť: Dostala sa medzi NAJLEPŠÍCH zamestnávateľov
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Prešovský samosprávny kraj (PSK) sa prvýkrát zaradil medzi päť najlepších zamestnávateľov Slovenska. Do najužšieho výberu za rok 2022 sa dostal v kategórii Štátna a verejná správa, kde napokon obsadil štvrtú priečku. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Anketu Najzamestnávateľ vyhlasuje už 11 rokov najväčší pracovný portál profesia.sk a radí sa k najprestížnejším na Slovensku.

Napokon 4. miesto

Vyhlásení boli v desiatich rôznych oblastiach ako je zdravotníctvo, stavebníctvo, doprava, cestovný ruch, obchod a služby, IT, priemysel, bankovníctvo, zdieľané služby a tiež Štátna a verejná správa.

V tejto kategórii sa o titul uchádzalo celkovo dvadsať nominovaných firiem, resp. orgánov verejnej správy a medzi nimi aj Prešovský samosprávny kraj.

Súčet hlasov od verejnosti napokon prešovskej župe v prestížnej celoslovenskej ankete vyniesol štvrté miesto.

Odmena za úsilie

„Anketa ukázala, že sme dobrým a spoľahlivým zamestnávateľom, ktorý pre zamestnancov vytvára čo najlepšie pracovné podmienky a prostredie pre kariérny i osobnostný rast. V TOP 5 tejto ankety Najzamestnávateľ sme sa ocitli vôbec prvýkrát a je to pre nás odmena za úsilie, ktoré sme posledné obdobie vynaložili v oblasti rozvoja ľudských zdrojov, ale aj veľkým povzbudením sa v tomto smere ešte zlepšovať,“ povedal k oceneniu predseda PSK Milan Majerský.

Hlasujúci v prípade krajskej samosprávy ocenili viacero jej benefitov, ktoré svojim zamestnancom poskytuje. Vyzdvihli dobré meno samosprávy, pracovnú istotu i zázemie, ktoré poskytuje.

Čo ocenili

Ocenili napríklad bezplatné vzdelávanie, sociálnej benefity a príspevky, ako aj postupnú rekonštrukciu budovy sídla krajskej samosprávy či zabezpečenie motivačného pracovného prostredia.

Prešovský samosprávny kraj patrí medzi najväčších zamestnávateľov na svojom území.

Vo svojich 127 organizáciách zamestnáva vyše 6 300 ľudí, a to v rôznych oblastiach – v školstve, kultúre, doprave aj v sociálnej sfére.

Do ankety Najzamestnávateľ sa prešovská župa zapojila po prvýkrát a vo svojej kategórii sa ocitla medzi TOP 5 najlepších spolu so Sociálnou poisťovňu, Trnavským a Banskobystrickým samosprávnym krajom a mestom Bratislava.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM