Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovský fotograf svojím záberom zaujal na celosvetovej súťaži: Táto FOTKA mu priniesla krásny úspech

Prešovčan Ján Štovka sa opäť dostal na listinu ocenených fotografov. Tentoraz na celosvetovej súťaži bodovala jeho nočná snímka a umiestnil sa na krásnej pozícii.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský fotograf svojím záberom zaujal na celosvetovej súťaži: Táto FOTKA mu priniesla krásny úspech
Zdroj: Dnes24.sk

World Photographic Cup je celosvetová súťaž tak individulánych fotografov ako aj tímov, na ktorej sa významným podielom prezentoval aj Prešovčan Ján Štovka. Uspel so svojou nočnou snímkou a získal skvelé 5. miesto.

Považuje ju za veľký úspech

„Moja fotografia vznikla na Srí Lanke, je to nočná fotografia mliečnej dráhy nad jazerom Koggala. Vznikla pred dvoma rokmi, keď som mal túto nádhernú krajinu možnosť navštíviť a na WPC dosiahla skvelé 5. miesto. Keďže ja sa za krajinára veľmi nepovažujem, tak je to pre mňa veľkým úspechom v tak silnej konkurencii, aká na WPC bola,“ povedal Štovka pre Prešov 24.

Body pre slovenský tím v kolektívoch získali okrem neho aj Natália Benčičová, ôsme miesto v kategórii portét, Matej Michalík siedme miesto a Gabriel Lipák desiate miesto. V kategórii Landscape teda bodoval náš Ján Štovka Master QEP. Vďaka štyrom finalistom zabezpečili Slovensku vynikajúce siedme miesto, o ktoré sa podelili s fotografmi z Francúzka.

Náročná a kvalitne obsadená súťaž

Slovensko malo v sútaži zastúpenie aj v organizačnom tíme. Martin Vrabko Master QEP, spoluzakladateľ súťaže bol zárovaň aj predseda poroty. Martin Vrabko odovzdal hlavnú trofej, Svetový pohár, víťaznému tímu z USA. Na druhom mieste sa umiestnil tím z Portugalska a tretiu priečku si odnášajú fotografi z Austrálie.

„Som nesmierne rád, že sa mladým slovenským fotografom podarilo presadiť v tak náročnej a vysoko kvalitne obsadenej súťaži. Obzvlášť by som vyzdvihol úspech slovenskej krajinárskej fotografie, kde sme získlali 100% účasť vo finále na bodovaných miestach. Verím že tieto výsledky povzbudia a podporia ku kreativite a spolupráci dalších fotografov a další ročník slovenský tím dosiahne na ešte vyššie méty,“ povedal k výsledkom súťaže Martin Vrabko.

Čítajte tiež:

Prešovčan vo svete bodoval na prestížnej súťaži: Porotu dostala FOTKA kresťana so židom

Obrovský úspech fotografa z Prešova: Tento záber bodoval na prestížnej celosvetovej súťaži!

Prešovská fotografka o cvakaní svadieb: Prečo nerada fotí zaľúbencov pri Neptúnovej fontáne?

foto: Ján Štovka

Fotografia Jána Štovku bodovala: Prešovčan a jeho nočná krajina zo Srí Lanky!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM