Iné športy

Prešovskí volejbalisti nepotešili domácich fanúšikov: Semifinále je vyrovnané na 1:1

V prípade výhry by boli už len krok od finále, ale prešovskí volejbalisti domácich fanúšikov nepotešili. S Nitrou prehrali a stav semifinále je vyrovnaný.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí volejbalisti nepotešili domácich fanúšikov: Semifinále je vyrovnané na 1:1
Zdroj: TASR

Po víkendovom víťazstve volejbalistov VK Mirad PU Prešov nad Nitrou na neutrálnej pôde bratislavskej haly Mladosť boli fanúšikovia v očakávaní. V stredu pokračovalo semifinále extraligy mužov druhým zápasom na východe, kde mali domáci možnosť zúročiť vybojovanú výhodu a potvrdiť svoje kvality aj doma.

Nič nie je stratené

Zaplnená Športová hala Spojenej školy na Sekčove tlieskala peknému volejbalu, na ktorého konci sa napokon z výhry 3:0 (23:25, 23:25, 18:25) a vyrovnania série na 1:1 tešili hostia. Nič však nie je stratené. Séria na 3 víťazné zápasy pokračuje v sobotu 17.3. pod Zoborom. Nitrianski volejbalisti nechceli nechať nič na náhodu a do Prešova si prišli jednoznačne potvrdiť rolu favorita. Prvé dva sety mali v podstate veľmi podobný priebeh.

Hostia ťažili z kvalitného servisu a postupne si budovali náskok. Domáci sa len ťažko útočne presadzovali. Proti Nitre jednoducho nestačí doťahovať manko. Napriek snahe o zdramatizovanie koncovky skončili oba sety najtesnejším možným výsledkom 23:25. V treťom sete to spočiatku vyzeralo na obrat pri domácom vedení 12:8, ale rovnakú chybu ako v prvom zápase série Nitra nepripustila.

Šnúrou niekoľkých bodov za sebou vyrovnala a hráčov z tempa nevyviedlo ani burcujúce prešovské publikum. Hostia získali nekompromisne tretí set vo svoj prospech rozdielom 18:25 a konečným 3:0 dorovnali semifinálovú sériu na 1:1. K lepšiemu výsledku domácich tentokrát nepomohla ani ďalšia výdatná „porcia“ bodov (21) prešovského kapitána Martina Sopka. Najlepším hráčom zápasu sa stal nitriansky smečiar Marek Malina.

Hlasy po zápase

Jaroslav Vlk, tréner VK Mirad PU Prešov: „Nitra nás zatlačila kvalitným servisom. Nedokázali sme sa presadzovať v útočnej fáze. Niekedy aj so šťastím bodovala. Prvé dva sety sme sa dotiahli do koncovky, ale na víťazstvo v sete to nestačilo. Nepodali sme taký výkon, ako sme očakávali v domácom prostredí. Jediný Maťo Sopko ťahal celý tím, ale nikto sa k nemu nepridal. Ďakujeme fanúšikom, ktorí si našli čas a prišli nás podporiť.“

Marek Kardoš, tréner VKP Bystrina SPU Nitra: „Som veľmi rád, že chalani sem prišli vyhrať. Celé tri dni nasvedčovali tomu, že ich nesmierne škrie prehra na neutrálnej pôde. Musím povedať, že som spokojný. Všetci hráči podali kvalitný výkon, od základu až po lavičku.“

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM