Rôzne

Prešovskí pedagógovia, ktorým sa dostalo pocty: TOP 11 ocenených primátorkou mesta

Primátorka Andrea Turčanová počas rezortného dňa pedagogických i nepedagogických pracovníkov školstva oceňovala prešovských učiteľov. Tu je ich zoznam.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí pedagógovia, ktorým sa dostalo pocty: TOP 11 ocenených primátorkou mesta
11
Galéria

Jedenásť prešovských pedagógov získalo ocenenia mesta Prešov za ich prínos a prácu v oblasti prešovského školstva. Desiatich ocenených vybrala odborná komisia a jedného oceneného navrhla primátorka mesta Andrea Turčanová. Výber z 26 návrhov bol o to náročnejší, že každý z navrhnutých učiteľov spĺňal kritéria múdreho pedagóga, pre ktorého je práca so zverenými deťmi i žiakmi poslaním. Ocenení budú aj nepedagogickí zamestnanci, ktorí pracujú v materských školách, základných školách, základných umeleckých školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.

Odkaz J. A. Komenského – učiteľa národov, je a určite bude i naďalej mottom pre týchto učiteľov, ktorí boli primátorkou ocenení:

Beáta Fáberová – zástupkyňa riaditeľa školy v ZŠ Šrobárova, ktorá úspešne realizuje projekty – Planéta vedomosti, Zelená škola, Unpluggend.

Eva Sýkorová – vedúca vychovávateľka v ZŠ Lesnícka, organizátorku kultúrnych podujatí a koordinátorku žiackeho parlamentu.

Monika Križanová – učiteľka matematiky, technickej výchovy, informatiky a špeciálnu pedagogičku v ZŠ Matice slovenskej 13.

Margita Hudáčková – učiteľka v ZŠ Májové námestie. Je cvičnou učiteľkou pre študentov PU, cvičiteľkou predplaveckej prípravy a základného plávania.

Viktor Židík – zo ZUŠ – výtvarný odbor, zástupca riaditeľa, ktorý je spoluautorom a organizátorom mnohých celomestských akcií, je autorom originálnych upomienkových darov v rámci mesta Prešov.

Z materských škôl boli ocenení učitelia:

Jana Rusnáková – riaditeľka MŠ Solivarská s mimoriadnymi manažérskymi schopnosťami, dokáže motivovať kolektív k vysokým pracovným výkonom.

Milena Rondzíková – z MŠ Čapajevova, ktorá je autorkou projektu “Starkí a my“ v spoluprácu so ZpS Náruč na Veselej ulici. Je inšpirujúcou učiteľkou pre mladé kolegyne, dbá o svoj pedagogický rast neustálym vzdelávaním a svoje poznatky odovzdáva na metodických združeniach. Záleží jej na šírení dobrého mena školy, úzko spolupracuje s rodičmi a organizuje stretnutia, ktoré kolektív triedy a rodičov stmeľujú.

Janka Nižníková – z MŠ Sabinovská svojou výkonnosťou, flexibilitou, tvorivosťou, vysokým pracovným nasadením, ale hlavne priateľskou a milou povahou patrí medzi najobľúbenejšie učiteľky v MŠ. Je spoluzakladateľkou a vedúcou divadelného krúžku Sabínka.

Jarmila Albertoni – z MŠ Čsl. armády je mimoriadne kreatívna, empatická so zmyslom pre humor. Jej životný optimizmus je hnacou silou celého kolektívu. Projekty Kriedová rozprávka a Zelená pre Prešov sú jej srdcovou záležitosťou.

Jarmila Orlovská – hlavná kuchárka z Materskej školy Bernolákovej, ktorá sa aktívne zapája do akcií ako Svetový deň výživy a Deň mlieka. Ocenenie si prevezme z radov nepedagogických zamestnancov.

Slavomír Kožár – Do funkcie riaditeľa Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove bol menovaný v roku 1996. Podieľal sa na tvorbe množstva projektov ESF, ktoré posunuli výučbu na škole tak v oblasti materiálno-technického vybavenia, ako aj v oblasti odborného rastu pedagógov a zefektívnení výučby. V decembri 2017 bola škola uvedená medzi odbornými školami ako druhá najkvalitnejšia škola na Slovensku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Získali ocenenia mesta Prešov: Poznáme zoznam 11 pedagógov
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM