Ľubomír Hudačko Rôzne

Hotelová akadémia v Prešove: Oslávi 90 rokov, konzumovať jedlo sa bude aj v tme

Krásne, 90. výročie si pripomenie Hotelová akadémia v Prešove. V jeden deň sa uskutočnia na jej počesť až tri rôzne akcie, dokonca sa bude jesť v tme.

Ilustračný obrázok k článku Hotelová akadémia v Prešove: Oslávi 90 rokov, konzumovať jedlo sa bude aj v tme
Foto: Ľubomír Hudačko

Všetky tri podujatia na počesť školy budú na programe 19. apríla. Pôjde o slávnostnú akadémiu, Deň otvorených dverí i slávnostný raut. Všetky udalosti budú niečim zaujímavé a špecifické. Veď dožiť sa 90. rokov je v každom prípade veľkou raritou.

Konzumácia v tme

„Už od ranných hodín bude na pôde školy prebiehať Deň otvorených dverí, ktorý bude určený nielen pre žiakov základných škôl, no i pre ostatných žiakov a verejnosť, aby sa mohli na vlastné očí prísť pozrieť, ako to v akadémii funguje. Prezrieť si môžu celý interiér i reštauráciu Floriánka, ktorá je súčasťou školy,“ uviedla pre náš portál marketingová manažérka slávnostnej akadémie z 5.A Lýdia Mazalánová.

A nebude to len tak. Veď pre nich budú pripravené rôzne ukážky: flambovanie, carving, čiže ozdobné vyrezávanie do ovocia a zeleniny, miešanie drinkov a aj prípravy kávy. Okrem toho budú pre návštevníkov pripravené rôzne prezentácie žiakov, absolvujúcich prax v zahraničí. „Tešiť sa však bude možné aj na jednu zaujímavosť. Pôjde o možnosť vyskúšať si konzumáciu jedla v tme v reštaurácii, aby sa tak človek mohol vžiť do situácie nevidiacich,“ vysvetlila Mazalánová.

To ale stále nie je všetko, v budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove sa pre zmenu uskutoční slávnostná akadémia. Tam čaká na VIP hostí a verejnosť bohatý kultúrny program. Návštevníci uvidia tanec, vypočujú si hudbu aj spev.

Rozhovory v horúcom kresle

Ale zaujať môže napríklad aj pantomíma. „Iste sa oplatí vidieť zaujímavé rozhovory v „horúcom kresle“, v ktorom budú sedieť ľudia spojení s Hotelovou akadémiou a ich interview s moderátorom slávnostnej akadémie niečo poodhalí z minulosti školy. Dokonca, terajší i bývalí zamestnanci budú ocenení za svoju pedagogickú činnosť a prínos pre školu,“ pokračuje Mazalánová. Počas celého slávnostného dňa tak bude možné sledovať, ako sa Hotelová akadémia za 90 rokov menila a rozvíjala, aby dosiahla dnešnú podobu.

A večerný slávnostný raut už bude záverečnou bodkou výnimočného dňa. VIP hostí i širokú verejnosť so zakúpenými vstupenkami určite poteší pohľad na precízne prestreté stoly s ukážkami jedál, kávy a miešaných drinkov. Vstupenky sú návštevníkom k dispozícii na sekretariáte riaditeľa školy. „Určite sa teda oplatí zažiť, ako to v Hotelovej akadémii chodí a spoznať jej všetky zákutia a tajomstvá,“ dodala na záver Mazalánová.

Program:

Deň otvorneých dverí od 09:00 – 13:00, vstup voľný
Slávnostná akadémia od 14:00 – 16:00 na Veľkej scéne DJZ, vstupenky zdarma
Slávnostný raut od 17:00 na pôde Hotelovej akadémie – vstupenky k dispozícii na sekretariáte riaditeľa školy

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM