Správy

Dostalo sa im pocty: Týchto prešovských pedagógov ocenila priamo ministerka

Chvíle, na aké sa nezabúda. Za svoju prácu si z rúk ministerky prevzali významné ocenenie aj dvaja pedagógovia z Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Dostalo sa im pocty: Týchto prešovských pedagógov ocenila priamo ministerka
Zdroj: TASR

Z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej (nominantka SNS) si v utorok v Bratislave prevzali pedagógovia a odborníci z oblasti školstva z celého Slovenska ocenenie. Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 61 učiteľov a pracovníkov v školstve.

Ministerka vyzdvihla poslanie učiteľov

Ministerka školstva vo svojom príhovore vyzdvihla význam a poslanie učiteľského povolania. „Slovensko je krajinou, ktorej úspech závisí od ľudského kapitálu, a preto potrebujeme dobrých učiteľov, odborníkov, akými ste vy,“ povedala Lubyová. Pripomenula aj pripravované zmeny v školstve a nevyhnutnú spoluúčasť učiteľov pri zavádzaní týchto zmien do praxe.

„Práca pedagóga si zaslúži to najvyššie uznanie. Dnešný slávnostný deň by mal byť len pomyselnou špičkou ľadovca úcty a obdivu, ktoré patria vám a ostatným pedagógom,“ dodala Lubyová.

Ocenení Prešovčania

Ocenenia si prevzali pedagógovia pôsobiaci na všetkých úrovniach vzdelávacieho systému od materských škôl až po vysoké školy. Medzi ocenenými sú aj učitelia z Prešova.

Veľkú medailu svätého Gorazda získala za dlhoročnú pedagogickú prácu, odbornú a metodickú činnosť v rámci riadenia škôl na úrovni Prešovského kraja, za tvorivý a iniciatívny prístup v oblasti odbornej a metodickej činnosti Mária Stanislavová z odboru školstva Okresného úradu v Prešove.

Malú medailu sv. Gorazda získala za dlhoročnú aktívnu, tvorivú a obetavú prácu a inklúziu detí z marginalizovaných skupín v predprimárnom vzdelávaní Danka Novysedláková z Materskej školy na Sabinovskej ulici.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM