Ľubomír Hudačko Šport

Prešovskí hádzanári získali majstrovský titul, tréner Dávid napriek tomu kriticky: Sezóna nebola ideálna!

Zelenobieli sú opäť majstrami slovenskej extraligy! Hádzanári Tatrana Prešov dokázali vyhrať aj tretí duel vo finále a v najkratšom možnom čase oslavujú deviaty titul za sebou. Splnili túžbu potešiť fanúšikov v domácom prostredí, no tréner Dávid zhodnotil, že sezóna ideálna nebola.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí hádzanári získali majstrovský titul, tréner Dávid napriek tomu kriticky: Sezóna nebola ideálna!
Zdroj: TASR

V treťom zápase finále play off vyhrali pred domácim publikom nad HC Sporta Hlohovec 33:25 a sériu ovládli jednoznačne 3:0.

V dlhodobej časti s nikým neprehrali

Šarišania po pohárovom triumfe zaknihovali svoj deviaty titul v rade a celkovo jedenásty v ére samostatnosti. Patrí im aj právo účinkovať v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži – Lige majstrov. Tatran v dlhodobej časti ligovej sezóny nenašiel premožiteľa, v druhom semifinálovom zápase však prehral v Považskej Bystrici 29:30 a skončila sa tak jeho vyše dvojročná a 79 zápasov trvajúca séria bez prehry v najvyššej súťaži. Vo finále už ale ani raz nezakopli a suverénnym spôsobom obhájili titul.

Obhajcovia titulu vstúpili do zápasu dobre a po góloch Rábeka a Antla vyhrávali 2:0. V 6. minúte Tomáš Urban zvýšil na 6:3 a napriek dvom gólom súpera Antl poslal Tatran v 12. minúte už do štvorgólového trháku (9:5). V 17. minúte potom Číp upravil na 11:6 a päťgólové vedenie si zeleno-bieli udržali do konca prvého polčasu – 17:12. Hosťom sa pritom podarilo v 24. minúte skresať manko na rozdiel dvoch gólov, keď sa presadil Kožík (10:12).

Tréner Dávid: Sezóna nebola ideálna

Hneď po zmene strán sa dvakrát presadil striedajúci Krok a Prešov vyhrával už 19:12. Na opačnej strane sa presadil trikrát Guzy a v 38. minúte svietil na ukazovateli skóre stav 20:16. Hostia si štvorgólové manko udržali aj v 44. (23:19) i 47. minúte (24:20), no o tri minúty neskôr Furlan upravil na 26:20. Po ňom sa presadili Petro i Hrstka a prakticky bolo rozhodnuté o zápase i finálovej sérii. Prešov napokon triumfoval jasne o osem gólov.

Peter Dávid, tréner Prešova: „Konečne sme zažili úspech, na ktorý sme dlho čakali. Sme šťastní, že sme tú finálovú sériu takto dobre zvládli a budeme si to užívať, pretože sezóna nebola ideálna.“

Radoslav Antl, hráč Prešova: „Tento duel sa viac-menej iba dohrával. Doma sme predtým vyhrali o pätnásť gólov, druhý zápas o deväť, kde bolo stretnutie na slovenské pomery veľmi dobré. Myslím si, že chlapci vedeli, že u nás nevyhrajú a my sme vedeli, že neprehráme.“

Tatran Prešov – HC Sporta Hlohovec 33:25 (17:12)

  • Zostavy a góly:
  • Prešov: Krupa, Verkič, Vernarský – Rábek 6, Kopčo, Hrstka 3/2, Krok 2, Sadovij, Radčenko, L. Urban 2, Furlan 3, Pekár, T. Urban 2, Číp 5, Antl 6/2, Petro 4
  • Rozhodovali: Baďura, Ondogrecula
  • vylúčenia: 2:3, 7 m hody: 4/4 – 3/1
  • 1842 divákov

Čítajte tiež:

V Prešove si príde na svoje každý milovník bicyklov: V meste sa chystá prvý cyklomaratón

Nepríjemná facka pre prešovských futsalistov: Favorit ich vo finále nešetril a udelil poriadny debakel!

Majstrami v hádzanej opäť Prešovčania: Takto sa oslavoval titul!
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM