Ľubomír Hudačko Šport

V Prešove si príde na svoje každý milovník bicyklov: V meste sa chystá prvý cyklomaratón

V Prešove sa pripravuje prvý ročník Prešovského cyklomaratónu. Aj napriek tomu, že štart podujatia je naplánovaný až na koniec leta, milovníci bicyklovania sa na podujatie už môžu prihlasovať. Známa je aj trasa, ktorou nadšenci dvojkolesových miláčikov prejdú. Ktorými dedinami sa preženú?

Ilustračný obrázok k článku V Prešove si príde na svoje každý milovník bicyklov: V meste sa chystá prvý cyklomaratón
Zdroj: TASR

Podujatie je naplánované až na 29. augusta, ale prihlásiť sa môžete už od pondelka na miestnom webe. Výťažok by sa podľa organizátorov mal rozdeliť medzi sociálne odkázané rodiny v meste Prešov.

Ako uviedol predseda OZ Cyklomaratón, riaditeľ pretekov René Polačok, podujatie je pripravené pre všetkých milovníkov cyklistiky nad 15 rokov, menšie deti môžu súťažiť iba v sprievode zákonného zástupcu. Okrem klasických ocenení prvých troch v cieli budú organizátori udeľovať aj ceny v kategórii najstaršia a najmladšia dáma, najstarší a najmladší pán, účastník pochádzajúci z najvzdialenej­šieho miesta od Prešova, najpočetnejšia rodina a najvyšší účastník.

Súťažiaci vyrazia spred radnice na Hlavnej ulici v Prešove a potom ich čaká trasa, kde prejdú mestá a obce Gregorovce, Uzovce, Šarišské Sokolovce, Orkucany, Sabinov, Ražňany, Ostrovany, Medzany, Veľký Šariš a cieľ bude v Starej Dúbrave v Prešove. Tu je pre deti pripravený aj program s názvom S úsmevom do školy a pre cyklistov po súťaži 1. Cyklo-bál.

Čítajte tiež:

Dni mesta Prešov sa už blížia: Známe hity na pódiu, jarmok aj balónová šou!

Parádny nápad: V Prešove vzdajú hold bicyklovaniu, takto sa môžete naraňajkovať…

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM