Správy

Prešovská univerzita udeľovala medaily: Ocenili nemocnicu, aj prešovského župana

Prešovská nemocnica dostala striebornú medailu, zlatú z externého prostredia získali gréckokatolícky arcibiskup Ján Babjak i prešovský župan Peter Chudík.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská univerzita udeľovala medaily: Ocenili nemocnicu, aj prešovského župana
Zdroj: Marcel Mravec

Prešovská univerzita (PU) v Prešove na slávnostnom zasadnutí Akademického senátu a akademickej obce udelila pri príležitosti Dňa učiteľov ocenenia 42 interným pedagógom a externým spolupracovníkom.

Nemocnica strieborná

Medzi nimi bolo aj niekoľko bývalých tvorivých pracovníkov univerzity, ktorým udelili ocenenie in memoriam. Rektor PU Peter Kónya uviedol, že ich prácu si uctili udelením medailí v troch stupňoch – bronzovou, striebornou a zlatou. Podujatie sa konalo v sále Čierneho orla Parku kultúry a oddychu.

„Oceňovaní sú na návrh fakúlt aj na návrh rektora za celoživotné dielo, za významný vklad pre rozvoj vedeckovýskumnej a vzdelávacej činnosti na univerzite a prínos pre rozvoj univerzity. Okrem našich zamestnancov sú dnes ocenení aj traja predstavitelia spolupracujúcich inštitúcií z externého prostredia,“ uviedol rektor. Ďalej konkretizoval, že striebornú medailu získala Fakultná nemocnica J. A. Reimana v Prešove, ktorú prišiel prevziať jej riaditeľ Radoslav Čuha.

Zlaté medaily z externého prostredia získali gréckokatolícky arcibiskup Ján Babjak a predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík, obaja za spoluprácu a významný prínos pre rozvoj PU.

13 zlatých medailí

Univerzita udelila celkom 13 zlatých medailí, prevzal si ju aj bývalý rektor Karol Feč za celoživotné dielo a mimoriadne zásluhy o rozvoj PU, či súčasní dekani Róbert Štefko (Fakulta manažmentu) a Anna Eliašová (Fakulta zdravotníckych odborov) za mimoriadne zásluhy o rozvoj PU, či výtvarník Dušan Srvátka za celoživotné dielo a mimoriadne zásluhy o rozvoj PU.

Rektor pripomenul, že slávnostné podujatie sa nieslo v duchu 20. výročia založenia PU. V súčasnosti je PU počtom študentov treťou najväčšou univerzitou na Slovensku a zároveň najväčšou mimobratislavskou univerzitou. Ponúka štúdium na ôsmich fakultách. V tomto školskom roku sa jej podarilo získať doteraz najvyšší počet zahraničných študentov, hlavne z Ukrajiny. Kónya vyzdvihol úlohu pedagógov a poďakoval sa im za tvorivý prístup k práci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM