Správy

Prešovská nemocnica v roku 2018? Narodilo sa tam 2 462 detí

Prinášame vám zaujímavé informácie z prešovskej nemocnice. Tie sa týkajú bábätiek, ktoré tam v uplynulom roku prišli na svet.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská nemocnica v roku 2018? Narodilo sa tam 2 462 detí
Zdroj: TASR

V roku 2018 sa na dvoch oddeleniach gynekológie a pôrodníctva FNsP J. A. Reimana Prešov narodilo dovedna 2462 detí, z toho 1190 dievčat a 1272 chlapcov. Ako uviedla hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková, z tohto počtu evidujú 41 párov dvojčiat.

„V roku 2018 sa u nás nenarodili ani jedny trojčatá. Tie sa vo FNsP J. A. Reimana Prešov naposledy narodili v roku 2014. Boli to až troje trojčatá,“ povedala.

Pre zaujímavosť, najčastejšími menami v Prešove, ktoré v roku 2018 vybrali rodičia svojim deťom, boli podľa tlačovej referentky Mestského úradu v Prešove Lenky Novotnej Jakub a Sofia. Rodičom sa spomedzi dievčenských mien najviac páčilo spomínané meno Sofia, ďalej Mária, Anna, Nina, Timea, Laura, Kristína, Tamara, Viktória a Liliana.

„Obľúbeným chlapčenským menom bolo aj v minulom roku meno Jakub, potom Lukáš, Samuel, Tomáš, Dávid, Filip, Matej, Martin, Sebastián a Oliver,“ uviedla tlačová referentka.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Viete, že aktuálne si môžete zašportovať aj na sídlisku Sekčov. Len nedávno tam bolo sprístupnené verejné klzisko zdarma, kliknite si fotogalériu.

Neviete kam skočiť po škole, či práci? Na Sekčove sa môžete korčuľovať
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM