Rôzne

Svadby zapísané v Prešove: Koľko ich bolo v r. 2018 a ktorý mesiac bol najobľúbenejší?

Koľko presne manželstiev bolo v minulom roku zapísaných na prešovskom matričnom úrade? Aj takéto informácie vám práve teraz prezradíme.

Ilustračný obrázok k článku Svadby zapísané v Prešove: Koľko ich bolo v r. 2018 a ktorý mesiac bol najobľúbenejší?
Zdroj: TASR

Minulý rok si budú viacerí z nás veľmi dobre pamätať. Rok 2018 sa stal totiž pre mnohé zaľúbené páry zásadným. A to tým, že práve počas neho spečatili svoju lásku svadbou.

A presne na túto tému sme sa na našom spravodajskom portáli Prešov 24 práve teraz o niečo bližšie pozreli. Veď čítajte nasledujúce riadky, ktoré vám prinášame.

Ako pre spravodajský web Prešov 24 uviedla Lenka Novotná z tlačového referátu Mestského úradu v Prešove, v roku 2018 bolo na prešovskom matričnom úrade zapísaných presne 590 manželstiev.

Lenka Novotná zároveň ďalej prezradila, že najviac bolo v uplynulom roku cirkevných sobášov. Tých dovedna zaznamenali rovných 412. A čo civilné sobáše? Tých bolo vlani presne 178.

No a ohľadom svadieb tu máme pre vás aj ďalšiu informáciu, ktorá určite mnohých z vás zaujme. „Najobľúbenejším mesiacom na uzavretie manželstva bol september, kedy si snúbenci povedali svoje áno až 118-krát,“ prezradila na záver Lenka Novotná.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

…Mimochodom, už ste sa zoznámili s prvým Prešovčanom nového roku 2019? Pozrite si fotogalériu.

OBRAZOM: Prvým Prešovčanom roku 2019 je tento utešný chlapček
2
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM