Rôzne

Prešovom pobežia Mikulášovia: Na trati budú aj nečakané ozvláštnenia a prekvapenia

V meste sa chystá podujatie, ktoré sa koná len raz za rok. V rámci prešovského Mikulášskeho behu sa na trati počas behu objavia aj nečakané ozvláštnenia.

Ilustračný obrázok k článku Prešovom pobežia Mikulášovia: Na trati budú aj nečakané ozvláštnenia a prekvapenia
Zdroj: Mesto Prešov

V Prešove je na pláne Mikulášsky beh, v zahraničí známy aj ako Santa Run. V meste sa beh uskutoční v nedeľu 4. decembra. Štartuje sa o 17.00 od hlavného pódia na Hlavnej ulici. Ide o nesúťažný, zážitkový beh. „Pobeží sa po trase Hlavná – Svätoplukova – Kmeťovo stromoradie – Metodova – Hlavná. Pre nebežcov, menej zdatných bežcov i rodinky s deťmi je pripravená krátka približne 3 kilometrov dlhá trať. Novinkou je dlhšia asi 7 kilometrov dlhá trať,“ vysvetlil prvé informácie k podujatiu tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Účastníkov na trati čaká nečakané ozvláštnenie v podobe svetelných efektov a iných prekvapení. Bežcom i ich fanúšikom a divákom do nôty zahrá špeciálny hudobný hosť, ktorým je 9-členná funky kapela Homosapiens. Jej vystúpenie začína rovnako ako beh o 17.00. „Predregistro­vaných je 207 bežcov. Registrácia na podujatie však pokračuje aj na mieste a každý z registrovaných získa v cene štartovného štartovacie číslo, Mikulášsku čiapku alebo Čertovské rohy, avšak Ich počet je limitovaný. Okrem toho aj Mikulášsky balíček, číslo do tomboly, úschovňu v priestore registrácie, pitný režim a diplom,“ pokračoval Grejták.

Harmonogram:

  • 15.00– 16.30: registrácia – Hlavná 73 pri obradnej sieni
  • 16.50: rozcvička s Realfit
  • 17.00: štart Prešovského Mikulášskeho behu od pódia, špeciálny hudobný hosť kapela Homosapiens
  • 18.00: tombola
  • 18.15: DJ

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM