Ľubomír Hudačko Kultúra

Máme sa na čo tešiť: TOP 15 podujatí, ktoré v decembri zažijeme v Prešove

Vianočná atmosféra bude vládnuť aj v Prešove. V posledný mesiac tohto roku sa je veru na čo tešiť. Toto je náš výber TOP 15 decembrových akcií.

Ilustračný obrázok k článku Máme sa na čo tešiť: TOP 15 podujatí, ktoré v decembri zažijeme v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Handmade trhy

3. decembra 14:00 – 20:00 v čokoládovni Čukoláda

Predvianočné handmade trhy môžete navštíviť na poschodí v Čukoláde. Ich cieľom je podpora a prezentácia šikovných kreatívcov. Môžete sa tešiť na zápisníky, diáre, výrobky z dreva, háčkované a šité hračky, šperky a bižutériu rôzneho druhu, kvetinové vecičky, keramiku a veľa ďalších zaujímavých drobností, ktoré budú jedinečné…

Mikulášska výstava

4. decembra 10.00 – 18.00 na Ďumbierskej 40

V priestoroch klubovne modelovej železnice sa na vás tešia nadšenci vlakov a všetkého s nimi spojených. Mikulášska výstava pre vás od prešovského klubu železničných modelárov.

Mikulášsky beh

4. decembra 17:00 – 18:30 na Hlavnej

Druhý ročník nesúťažného behu pre všetkých. Štart behu: 17:00, miesto štartu: Hlavná ulica – od hlavného pódia, trasa behu: Hlavná – Svätoplukova – Kmeťovo stromoradie – Metodova – Hlavná, krátka trať približne 3 km, dlhá trať približne 7 km.

Mikulášska burza

6. decembra 12:00 – 18:00 v Knižnici P.O. Hviezdoslava, Sídlisko 3

Predávať sa budú ručne vyrobené vecičky, ktoré poskytnú nielen knihovníci a knihovníčky knižnice P.O.Hviezdoslava, ale aj komunita našich čitateľov. Za získané peniaze nakúpime detské knihy, ktoré budú darované Detskému oddeleniu FNsP J. A. Reimana v Prešove.

Mikuláš v Prešove

6. decembra od 16.00 na Hlavnej

Príďte sa zabaviť na pešiu zónu s čertom, anjelom a Mikulášom. Nebude chýbať ani rozsvietenie vianočného stromčeka a takisto aj žrebovanie mikulášskej hry.

5 Doors

6. decembra 19:00 – 20:20 v Kine Scala

Nezabudnuteľná Broadway show / svetová tanečná a svetelná show, ktorá spája ľudový tanec / hip-hop / Írsky step. V predstavení svetovej tanečnej špičky z Ameriky a Európy sa dostáva aj do vašich miest na Slovensku. Five Doors v jednom dejstve. Show jedinečným spôsobom zjednocuje najrôznejšie tanečné a hudobné štýly! Five Doors nie je tradičné tanečno-divadelné predstavenie, ale show v ozajstnom zmysle slova.

Objavovanie Prešova

10. decembra 10:00 – 12:00 pri Mestskom informačnom centre

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma Reklama v minulosti

6. ročník handmade burzy

10. decembra 10:00 – 18:00 v Christianii

Dobročinná handmade burzy, ktorej výťažok ide ťažkoskúšanej rodine. Tento rok kultúrnym programom potešia Veronika a Martin Husovskí a kapela Potmehút. Deťom prídu zahrať divadielka Portál a Cililink.

Mikulášske predstavenie

11. decembra 16:00 – 17:00 v Babadle

Blížia sa Vianoce, a vtedy sa to stane…A čo? Dozviete sa v malom Vianočnom príbehu pre najmenších o myške Eliške a vtáčikovi Jarabáčikovi. Pre deti od 3 rokov.

Krst albumu Komajoty

17. decembra 19:00 – 23:00 v Christianii

Slovenská skupina Komajota vydáva nový album Priame Prenosy, ktorý vznikal v štyroch slovenských štúdiách počas štyroch dní. Výnimočnosť nahrávky spočíva v tom, že skupina zložila celý materiál priamo na pľaci bez predošlej prípravy v skúšobni a fanúšikovia mohli tento proces v každom štúdiu sledovať naživo formou live streamu.

Peter Lipa a AMC trio

18. decembra 19:00 – 21:00 v Literárnej kaviarni Viola

Vianočný koncert Petra Lipu a AMC trio – Peter Adamkovič (piano), Martin Marinčák (bass), Stano Cvanciger (drums).

American Divas Christmas Concert

21. decembra 19:00 – 22:00 v Tatran Handball Arene

Tri temperamentné divy sa pýšia množstvom úspešných vystúpení po celom svete. Famózne spevácke výkony skĺbené s vynikajúcim zvukom kapely, prejavom vokalistov, ale aj svetelné efekty a tanečné kreácie, sú zárukou skvelej show. Svojimi hlasmi už očarili tisíce divákov a vypredali renomované koncertné sály.

Vianočný koncert Katky Koščovej

26. decembra 19:30 – 21:00 v Dóme sv. Mikuláša

V programe zaznejú známe vianočné koledy a pesničky v podaní Katky Koščovej s kapelou. Katka je jedna z mála slovenských interpretov, ktorí majú pripravený skutočne rýdzo vianočný repertoár. Spolu so svojimi muzikantmi originálne spracovali tradičné slovenské koledy a tiež niekoľko svetových vianočných hitov (Santa Claus is coming to town, Let it snow…). Na svojich koncertoch tvorí čarovnú vianočnú a sviatočnú náladu a preto sa tieto akcie tešia množstvu pozitívnych ohlasov.

Z rozprávky do rozprávky

28. decembra 11:00 – 12:30 v Odborovom dome kultúry

Známy príbeh o láske a nenávisti popretkávaný vtipnými scénkami a nádhernými originálnymi pesničkami je známy aj ako animovaná rozprávka Frozen. Medzi deťmi sa najobľúbenejšou postavičkou stal milý snehuliak Olaf, s ktorým sa chcú všetky deti zoznámiť. Nechajte sa spolu s nami uniesť do sveta fantázie Ľadového kráľovstva a naživo sa stretnite so svojimi obľúbenými hrdinami.

Silvester 2016

31. decembra 22:00 – 1. januára 2017 3:00 na Pešej zóne

Ohňostroj, novoročný prípitok, DJ Fonbox.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM