Iné športy

Prešovčanov čaká tradičný turnaj v Doboji: Generálku na novú sezónu chcú vyhrať

Hráči Tatrana sa v základnej skupine postupne stretnú so slovinským Koperom, domácou Slogou Doboj a rumunským majstrom Steauou Bukurešť.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanov čaká tradičný turnaj v Doboji: Generálku na novú sezónu chcú vyhrať
Zdroj: TASR

Príprava hádzanárov Tatrana Prešov na novú sezónu sa dostáva do záverečnej fázy. Doteraz odohrali zverenci trénera Slavka Golužu päť prípravných zápasov proti trom súperom (bilancia 4 víťazstvá, 1 tesná prehra).

Štyri stretnutia

Pred prvým súťažným testom, ktorým bude cez víkend 25.-26. augusta Česko-slovenský pohár v domácom prostredí Tatran handball arény, odišli v nedeľu 12. augusta hráči slovenského majstra na prestížny medzinárodný turnaj do Bosny a Hercegoviny. Na jubilejnom 50. ročníku Medzinárodného hádzanárskeho TV turnaja šampiónov Doboj 2018, ktorého sú pravidelnými účastníkmi, ich od utorka 14. augusta čakajú do soboty 18. augusta štyri prípravné stretnutia proti kvalitným európskym klubom.

Práve Bukurešť sa stala posledným, desiatym potvrdeným účastníkom nasledujúceho ročníka SEHA ligy (v utorok 28.8. na jej pôde Tatran odohrá otvárací duel nového ročníka).

Slová trénera

V sobotu 18. augusta ich potom čaká zápas o umiestnenie, v ktorom nastúpia proti niektorému z tímov hrajúcich v druhej základnej skupine. Tú tvoria srbský tím RK Vojvodina, dánsky KIF Kolding, izraelský Rišon LeZion a RK Izvididač Ljubuški z Bosny a Hercegoviny.

„Za nami je veľmi dobre tréningové obdobie. Predovšetkým sme v minulom týždni zvýšili záťaž a pred nami je veľmi dobrý, kvalitne obsadený turnaj. Zápasy, ktoré odohráme sú pre nás veľmi dôležité, aby nás nastavili na blížiaci sa začiatok sezóny. Pôjdeme od zápasu k zápasu. Každý duel chceme odohrať najlepšie, ako sa dá,“ uviedol pred začiatkom turnaja tréner Tatrana Slavko Goluža, ktorý má v Doboji k dispozícii 15-členný hráčsky káder.

„Úspešne sme pricestovali do Doboja, pomaly sa nám blíži koniec prípravy. Turnaj je už našim tradičným podujatím. Určite sa posnažíme zabojovať o prvenstvo, aj keď to nebude jednoduché v tejto konkurencii tímov. Urobíme ale všetko preto, aby sme sa dobre naladili na ostrý štart sezóny,“ dodal za tím Dominik Krok.

Program a výsledky

Zápasový plán 50. ročníka Medzinárodného turnaja šampiónov v Doboji:

  • 14.8.(utorok) o 21:00 RD Koper (Slo.)
  • 15.8. (streda) o 19:15 RK Sloga Doboj (Bosna a Herc.)
  • 17.8. (piatok) o 21:00 CSA Steaua (Rum.)
  • 18.8. (sobota) stretnutie o konečné umiestnenie

Výsledky doterajších prípravných zápasov:

  • B. Braun Gyöngyös (Maď.) – Tatran Prešov 22:29 (11:15)
  • Tauron Stal Mielec (Poľ.) – Tatran Prešov 22:26 (8:14)
  • Tauron Stal Mielec (Poľ.) – Tatran Prešov 22:33 (9:21)
  • Tatran Prešov – KS Azoty Pulawy (Poľ.) 34:32 (18:18)
  • Tatran Prešov – KS Azoty Pulawy (Poľ.) 31:32 (14:18)

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM