Správy

Prešovčania sa dočkali: Prvé FOTO po otvorení nákupného centra Novum!

Konečne je to tu. V Prešove už môžeme s dodržiavaním aktuálnych opatrení nakupovať vo veľkom obchoďáku aj priamo v centre mesta. OC Novum otvorili.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania sa dočkali: Prvé FOTO po otvorení nákupného centra Novum!
13
Galéria

Chcelo to veľa trpezlivosti a úsilia. OC Novum v Prešove vznikalo dlhé mesiace, jeho dopredu naplánované otvorenie na jeseň 2020 spomalila pandémia koronavírusu. Ale teraz už s dodržiavaním opatrení privítal prvých návštevníkov.

Nový návrat

Práve piatok 23. októbra 2020 je ten dátum, na ktorý Prešovčania čakali.

Už aj v priamo centre mesta je možné využiť výhody rôznych foriem služieb od odevných prevádzok až po nakupovania v potravinovom reťazci. Všetko sa na jedno miesto na Námestie legionárov vrátilo tak, ako sme na to boli v Prešove zvyknutí.

Na sociálnej sieti zástupcovia nákupného centra uviedli, že v dňoch 23.10. – 25.10. dokonca zákazníkov obdarujú za nákup štýlovými darčekmi.

111 prevádzok

Jednotlivé prevádzky sa budú otvárať v niekoľkých fázach. Tep nového srdca Šariša, ako to pred zahájením nákupov označujú samotní zástupcovia OC Novum, bude mať časom konečné číslo 111.

„Práve toľko prevádzok bude v Novume Prešov. Začneme však zľahka, aby ste sa mohli stále tešiť na niečo nové. Prvé údery srdca obľúbených značiek budete počúvať celú jeseň,“ prezradili z novootvoreného nákupného centra.

500 miest

Na otváracie hodiny si zákazníci taktiež zvyknú veľmi rýchlo, prísť môžu od 9.00 hod. do 21.00 hod.

Novum pritom nemá byť len priestorom zábavy a nakupovania, ale aj pohodlia. Vodiči si môžu vybrať z 500 miest v podzemnom parkovisku.

V OC nájdu módne značky, služby, reštaurácie, kaviarne a časom aj multikino. Istý čas sa bol plán, že nový obchoďák sa bude volať Forum tak, ako je tomu v Poprade. Metropola Šariša si však napokon vyslúžila jedinečný názov.

Zmena názvu

Riaditeľka OC Novum Zuzana Maliková, nám vysvetlila dôvod zmeny: „Novum je latinské slovo, ktoré znamená „nové“. Spojením slova z latinčiny, ktorá sa v regióne historicky používala a slova „nové“, chceme vyjadriť odhodlanie spájať tradície s ponukou noviniek a moderných služieb. Práve pre toto posolstvo, ktoré v sebe názov Novum nesie, sme upustili od pôvodne zamýšľaného názvu Forum, aby sme sa Šarišanom priblížili niečím iným a jedinečným,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes24.

Návštevníci tak môžu využiť neobvyklú architektonickú stavbu s rozlohou 33 000 m². A to už od piatka 23. októbra. V interiéri nájdete aj zábery a informácie o Karolovi Divaldovi, ktorý mal na tomto mieste pred časom svoj ateliér. Nechýba ani prihovorenie sa v šarištine.

Viac z prvého dňa otvorenia si však už pozrite v priloženej fotogalérii!

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: OC Novum v Prešove je už otvorené
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM