Ľubomír Hudačko Kultúra

PREHĽAD podujatí na celý týždeň: Desať akcií, ktoré by v Prešove nemali ujsť vašej pozornosti

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. A v Prešove tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD podujatí na celý týždeň: Desať akcií, ktoré by v Prešove nemali ujsť vašej pozornosti
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Štúrovci

16. novembra od 19.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

V novom naštudovaní Divadla Etudy, je síce malým, no zato odhodlaným príspevkom k celospoločenskému zápasu o to, aby sme v sebe objavili práve tú zdravú a normálnu mieru národnej hrdosti, ktorá je tak často nešťastne prehlušovaná pochodujúcimi kanadami a vyholenými hlavami.

Na skle maľované

16. novembra od 19.00 v Mestskej hale

Kultový slovenský muzikál v réžii a choreografii Jána Ďurovčíka, ktorý znova ožíva v slovenských mestách. V úlohe Jánošíka sa môžete tešiť na Janka Slezáka, ďalej uvidíte Martu Sládečkovú, Zuzanu Tlučkovú, Katarínu Hasprovú, Ivana Vojteka, Pavla Topoľského, Karola Čálika, Romana Fédera, Martina Hudeca a mnohých ďalších.

Hanusove dni

17. novembra od 17.00 v Kine Scala a PKO

Do Prešova zavíta Lampa, Festival slobody aj študentská konferencia Nenápadní hrdinovia o tých, ktorí nám prinavrátili slobodu. Na festival diskusií a prednášok o slobode, dejinách, kultúre a spoločnosti sú vstupy voľné.

Svet očami turistov

18. novembra 2015 od 17:00 v zasadačke Mestského úradu

Zaujímavé rozprávania, cestovateľské fotografie i vlastné skúsenosti z ďalekých krajín odznejú v priestoroch zasadačky Mestského úradu v Prešove. Téma na stredu: Krajinami západného Balkánu.

Lovecká sezóna na poľovníka

18. novembra od 19.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Cesta smiešnych a prekvapivých zmien, ktorými prejde hlavná hrdinka, aby nakoniec porozumela, akú cenu má poľovanie na radosť. Hra v ukrajinskom jazyku.

Filmové štvrtky v Lanovom centre

19. novembra od 19.00

„Lezec – pastier oviec“ – skala – Wales, 55 min. , 2013, R. Alun Hughes. Rok života pastiera Ioana Doyla venujúceho sa lezeniu. „Oravaman“ – ultramaratón – Slovensko, 2014, 35 min. , r. Marián Illéš. Najťažší triatlonový pretek na Slovensku a jeden z najkrajších v Európe. Film, v ktorom nejde len o pretek a pretek, v ktorom nejde len o čas.

Darček

19. novembra o 19.00 v Kine Scala

V predstavení Darček sa v Prešove v hlavnej úlohe sa predstaví známy Jožo Pročko a spolu s ním aj Andrea Profantová. Jedinečná komédia, v ktorej obyčajný banán takmer spôsobi rozpad manželstva. A pritom by stačilo tak málo a všetko mohlo byť inak.

Jana z Arku

20. novembra od 18:30 v DJZ

Pôvodný slovenský muzikál na motívy legendami opradeného života zbožnej pastierky. Autori: Michal Náhlík – Martin Husovský – Róbert Mankovecký – Renata Ptačin. Réžia: Michal Náhlík.

Dynamo Team

20. novembra od 21.00 vo Wave klub

Frontman kapely Hudba z Marsu Michal Štofej a Daniel Kravec predstavia nový album charakteristický energickým mixom tanečnej hudby a gitarového popu s hravými textami. Kto má rád LCD Soundsystem, Weezer, The Vaccines či Hot Chip, nebude sklamaný.

Záákruta FINE art

21. novembra o 17.00 v PKO Šváby

Budete mať príležitosť po prvýkrát vzhliadnuť rozmanitú tvorbu originálnych výtvarníkov zaoberajúcich sa nielen maľbou, fotografiou či grafikou, ale aj video-artom v podobe krátkych dych vyrážajúcich záberov. Čaká na vás jedinečná príležitosť spoznať alternatívny proces výtvarného myslenia v rozmanitých formách a témach, ktorým sa obsahovo venujú ľudia z rôznych kútov Slovenska.

Môže vás zaujímať:

Šanca pre milovníkov umenia: V prešovskej Caraffovej väznici otvorili dvojvýstavu súčasných umelcov

Muž, ktorý nášmu mestu robí skvelé meno: Čo povedal Ivan Tásler po čerstvom zisku prestížnej ceny?

VIDEO: Prešovčania z Mafia Corner prišli s novinkou a… nebrali si servítku pred ústa!

foto: ilustračné/Jana Bujňáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM