Správy

Predsa len trochu kultúry zažijeme: Prešovský filmový festival sa uskutoční

Platiť bude zákaz konzumácie jedla či nápojov a v programe nastanú zmeny. No inak sa festival Pocity uskutoční v plánovanom termíne.

Ilustračný obrázok k článku Predsa len trochu kultúry zažijeme: Prešovský filmový festival sa uskutoční
Zdroj: Zuzana Balenčin

Prešovský filmový festival Pocity Film 2020 sa napriek prísnym obmedzeniam uskutoční. Pôjde o jeho 11. ročník.

Komorná atmosféra

Festival sa bude konať od 8. do 13. októbra.

„Filmy si diváci pozrú vo veľkokapacitných premietacích sálach Kina Scala a multiplexu Cinemax. Z dôvodu reštrikcií uvalených na organizovanie kultúrnych podujatí sa festival bude tento rok niesť v komornej atmosfére. Aktuálne nariadenia povoľujú v kine maximálne 50 divákov, takisto platí zákaz konzumácie jedla či nápojov na podujatiach,“ uviedol Richard Majer z organizačného tímu festivalu.

Pôvodne sa mal festival odohrávať aj v Sklade hudby Stromoradie a v malej dvadsať miestnej sále Panorámka v kine Scala. Z dôvodu bezpečnosti sa festival bude konať výhradne vo veľkých premietacích sálach. Kapacita kina Scala prevyšuje povolený počet divákov sedemnásobne.

Šesť dní

Diváci neuvidia dva pôvodne avizované filmy – Služobníci a Krajina ve stínu.

„V prípade už zakúpených vstupeniek na tieto zrušené premietania budú divákom vrátené peniaze. Ostatné zmeny v programe sa týkajú premietacích miest a časov. Zo siedmich festivalových dní je šesť. Malí i veľkí diváci budú mať možnosť vidieť od štvrtka do utorka devätnásť precízne vybraných dlhometrážnych filmov rozdelených do piatich sekcií,“ pokračoval Majer.

Kollar naživo

Obmedzenia výrazne zredukovali osobnú účasť filmových tvorcov, nebude to však úplne bez nich. Účasť prisľúbili hlavní protagonisti filmov Raj na zemi – Andrej Bán a Zlatá zem – Roland Noga.

„V programe ostáva aj jedna z najočakávanejších projekcií – Punk je hned! sprevádzaná živou hudobnou improvizáciou gitarového experimentátora a skladateľa Davida Kollara,“ doplnil na záver Majer.

A vo fotogalérii si pozrite aj zábery na hrdinov, čo kvôli druhej svetovej vojne prežili peklo.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Obrazom: V centre Prešova máme galériu hrdinov po vojne
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM