Kultúra

Prečítajte si o nich vopred: Najzaujímavejšie akcie tohto týždňa v Prešove

Je tu nový týždeň a ten v našom meste ponúkne rôzne podujatia. Vybrali sme tie, ktoré sú podľa našej redakcie najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Prečítajte si o nich vopred: Najzaujímavejšie akcie tohto týždňa v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko

Štefan Štec: Poleťiv by'm na kraj svita Tour

6. novembra 20:00 v Kine Scala

Charizmatický spevák rusínskych ľudových piesní Štefan Štec vyráža na svoje prvé slovenské turné s debutovým albumom Poleťiv bym‘ na kraj svita, ktorý vyšiel v máji tohto roka. Štefan Štec svojím neopakovateľným hlasom zaspieva piesne, ktoré poznáte z folklórnej show Zem spieva, ale predstaví aj úplne nové piesne + Peter Bič Projekt.

Prešovská hudobná jeseň

7. novembra 19:00 v PKO

Petite messe solennelle (Malá slávnostná omša). Učinkujú: Viktória Norko Marková, Marián Lukáč, Maksym Kutsenko, Andrea Nemcová, Lukáš Kozubík, Júlia Grejtáková, Spevácky zbor Košických učiteľov, prešovský zbor Nostro Canto a dirigent Maroš Potokár.

Sľuby

7. novembra 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Divadlo A. Duchnoviča sa uvedením Tajovského Sľubov snaží nadviazať na dramaturgickú líniu objavného inscenovania slovenských klasických diel v rusínskom kultúrnom kontexte v režijnom naštudovaní Matúša Oľhu. V minulosti šlo o adaptáciu poviedky Martina Kukučína Neprebudený (1996), či dodnes hranú Šulajovu dramatizáciu Timraviných Ťapákovcov (2010).

Čarovanie s paličkou

9. novembra 17:00 v Kine Scala

Prešovské detské mažoretky – Diridonky oslavujú 25 rokov od svojho vzniku. Detské mažoretky vznikli pri PKO Prešov 1.9.1993 ako vôbec prvé detské mažoretky na Slovensku. V roku 1996 pri choreografii Diridonda boli pokrstené na prešovské mažoretky Diridonky.

Objavovanie Prešova

10. novembra 10:00 alebo 11. novembra 14.00 pri Mestskom informačnom centre

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Urnový háj.

O troch grošoch

10. novembra 2018 / 16:00 vo Viole

Divadlo Portal uvedie ďalšiu tradičnú rozprávku nielen pre deti. Nenechajte si ju ujsť.

Meno alebo komédia, ktorá…

11. novembra 18:00 v Kine Scala

Pierre Garaud žije aj s manželkou Elisabeth naoko usporiadaným parížskym životom. Keď Elisabethin brat Vincent so svojou tehotnou ženou Annou a rodinným priateľom Claudom prídu ku Garaudovcom na večeru, spustí sa séria dohadov o tom, aké meno chcú dať budúci rodičia svojmu dieťaťu. Nevinné priateľské rozhovory pri večeri napokon vyústia do odhaľovania tajomstiev, ktoré zásadne zasahujú do života celej rodiny.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM