Ľubomír Hudačko Kultúra

FOTO: Katka Knechtová sa spojila so Šarišanom. A ľudia dvakrát vypredali prešovské DJZ

Obidve predstavenia v Prešove mali vypredané. Reč je o vystúpeniach Katky Knechtovej a folklórneho súboru Šarišan v rámci ich projektu Puto.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Katka Knechtová sa spojila so Šarišanom. A ľudia dvakrát vypredali prešovské DJZ
33
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin

V Prešove boli pre fanúšikov pripravené hneď dve predstavenia projektu s názvom Puto, pod ktorým sa skrýva spojenie speváčky Katky Knechtovej a folklórneho súboru Šarišan. Obe boli vypredané a fanúšikovia adresovali umelcom zaslúžené standing ovation.

Iné ponímanie

Ako sme sa dozvedeli, aj členovia FS Šarišan sa na vystúpenia tešia a sú radi, že môžu takéto čosi absolvovať. „Na jar sme mali premiéru Zlatej svadby k 50. výročiu založenia súboru a toto je pre nás ďalšia veľká premiéra a nová skúsenosť. Je to iné ponímanie folklóru a spojenie modernej hudby s ľudovou,“ uviedol pre náš portál organizačný vedúci FS Šarišan Jozef Karahuta. Čo všetko to však obnášalo kým nedošlo k premiére? Aj na to sme boli zvedaví.

„Prípravu sme začali na konci leta a tá prebiehala až do prvej premiéry. Mali sme aj sústredenie a skúšky s kapelou. Celkový počet účinkujúcich, čo sa týka súboru je asi 40–45 ľudí. Režijne to mal pod taktovkou Jaroslav Moravčík. Tešíme sa na ďalšie vystúpenia a aj z toho, že je na to taký dobrý ohlas a že vlastne takmer všetky predstavenia sú vypredané,“ povedal Karahuta.

Dobrá správa pre fanúšikov určite je aj to, že sa uvažuje o pokračovaní Puta. „Rozmýšľame, čo bude ďalej, či sa bude v turné pokračovať aj na budúci rok. Bude to stále Puto, ale na menších javiskách, keďže nie všade na Slovensku máme veľké sály. Pôjdeme teda do iných divadiel, alebo nájdeme iné javiská, aby sme vystúpili po celom Slovensku,“ pokračoval vedúci.

Silné momenty Knechtovej

A ako prebiehala spolupráca s Katarínou Knechtovou? Karahuta si ju pochvaľuje. „Každý má svoj názor na ponímanie hudby, dali sme to teda dokopy a spolupráca bola veľmi dobrá a ústretová. Všetko klapalo ako treba, aj všetky skúšky a časy, ktoré sme si určili,“ povedal.

Pozitívne dojmy po premiére na sociálnej sieti neskrývala ani samotná speváčka. „Musela som si ľahnúť aj s makeupom, taká som vyčerpaná. Cítim obrovskú vďačnosť, za ľudí, ktorí sa na tomto projekte podieľajú. Za ľudí, ktorá sa na nás prišli a ešte prídu pozrieť, za silné momenty, ktoré môžem prežívať. Posielam tam k Bohu jedno veľké ďakujem,“ oznámila fanúšikom. Nuž a ako to v prešovskom Divadle Jonáša Záborského vyzeralo? To si už pozrite vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Úžasné momenty a zimomriavky: Šou Katky Knechtovej so Šarišanom V OBRAZOCH
33
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM