Rôzne

Posledný obraz tohto roka: V galérii pod holým nebom pribudli meštianske domy, FOTO

V galérii pod holým nebom v Prešove môžeme obdivovať ďalšie dielo. Ide pritom o posledný obraz tohto roka. Tým sú meštianske domy z Hlavnej ulice.

Ilustračný obrázok k článku Posledný obraz tohto roka: V galérii pod holým nebom pribudli meštianske domy, FOTO
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Občianske združenie (OZ) J.D – Galéria J.L, ktoré za známou galériou pod holým nebom na Okružnej ulici v Prešove stojí, uzatvára jej prvú etapu, ktorú nazvalo Historické klenoty mesta Prešov. Všetci zvedavci, ktorí sa prejdú okolo uvedenej galérie si môžu na vlastné oči pozrieť aj najnovšie dielo, ktoré sa stalo zároveň aj jej posledným obrazom roku 2018. Na stene pribudli namaľované meštianske domy z Hlavnej ulice.

„Aj keď nám zo začiatku absolútne nikto veľkú šancu nedával a občas nám toto úsilie bolo trápením, sme radi, že sme si na túto realizáciu vybrali spomedzi umelcov práve Prešovčana a zákazku zadali Danielovi Hlávkovi, ktorý sa jej bravúrne ujal,“ informovalo spomínané OZ na svojom facebooku.

Podľa slov Janette Langovej z tohto združenia, galéria ich stála veľa práce a len ich rodiny vedia, koľko tomu obetovali času, ale aj financií. „Veríme, že sa nám podarí budúci rok v tejto aktivite pokračovať – lebo ňou tešíme práve vás,“ dodalo občianskej združenie.

A ako spomínané najnovšie dielo vyzerá? To si už môžete pozrieť aj v našej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

FOTOGALÉRIA: Okružná ulica v Prešove sa pýši ďalším novým dielom
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM