Ľubomír Hudačko Rôzne

Galéria pod holým nebom sa dočkala novinky: Takto už vyzerá po zotmení!

Všimli ste si to? Galéria pod holým nebom na Okružnej ulici v Prešove sa môže tešiť z novinky. Aha, ako už vyzerá po zotmení...

Ilustračný obrázok k článku Galéria pod holým nebom sa dočkala novinky: Takto už vyzerá po zotmení!
9
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Je to možno jediné miesto, kde je radosť stáť na červenej. Ako je dobre známe, hneď pri semaforoch na Okružnej ulici v Prešove je totiž pôsobivá galéria pod holým nebom. A tá sa dočkala praktickej novinky v podobe osvetlenia jej diel. Po štvrtkovom slávnostnom rozsvietení steny sa tak vo veľkom vynímajú už aj po zotmení.

Občianske združenie J.D – Galéria J.L na svojom facebooku prezradilo, že v tomto týždni bola ukončená 1. etapa revitalizácie steny, na ktorej môžete obdivovať jednotlivé diela galérie pod holým nebom.

„Je na nej vyobrazených šesť pohľadov, všetky steny sme dali vyčistiť a vymaľované sú aj múriky. Súčasne prebiehala aj oprava omietok na ďalších paneloch, ktoré realizovalo mesto Prešov, takže veríme, že na budúci rok budeme mocť pokračovať,“ uviedlo.

Všetky diela spomínanej galérie zhotovil umelec Daniel Hlávka. No a ako to na mieste po rozsvietení vyzerá si pozrite v našej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Krásne diela na známej prešovskej ulici: Takto sa už po novom vynímajú v noci
9
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM