Aktualizované Kultúra

Podujatia v Prešove: Ro©k na dzedzine aj spomienky na 30. výročie Nežnej revolúcie

Podujatia v Prešove budú najmä v duchu osláv 30. výročia Nežnej revolúcie. Pomedzi to nebudú chýbať ani koncerty či unikátna výstava Ro©k na dzedzine.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia v Prešove: Ro©k na dzedzine aj spomienky na 30. výročie Nežnej revolúcie
Zdroj: Zuzana Balenčin

Katarína Koščová – Hranica dažďa

11. novembra 19.00 v Kine Scala

Speváčka Katarína Koščová a klavirista Daniel Špiner prichádzajú po piatich rokoch s novým autorským albumom Hranica dažďa. Koncert, na ktorom sa nové CD uvedie do života, odohrajú muzikanti na domácej pôde.

Ro©k na dzedzine

12. novembra 16.00 v Caraffovej väznici

Zámerom projektu je sprostredkovať súčasnej generácii pohľad na spôsob života našich predkov zachytený a prezentovaný prostredníctvom viacerých umeleckých žánrov – umeleckej fotografie (výstava a kalendár), hudobného a speváckeho umenia (CD nosič), etnografických reálií (publikácia), tanečného a dramatického umenia (záverečný program).

Ekotop film/Enviro film

13. a 14. novembra 16.00 v Stromoradí

Filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm prináša dokumentárne filmy, ktoré nás motivujú k zmene. Okrem toho aj široký výber celosvetovo oceňovaných dokumentárnych filmov zahraničnej i domácej produkcie.

Literárny salón: Dado Nagy

13. novembra 19.00 v Chris­tianii

Pôsobil v rádiu, ako glosátor v televízii, vydal knihu parodických receptov, organizuje a moderuje literárne večery a čítačky. Literatúra je jeho vášňou i povolaním, aj to je Dado Nagy.

Galaprogram Nežná 30

14. novembra 18.00 v DJZ

Jedinečný hudobno-dramatický galaprogram venovaný udalostiam zo 17. novembra 1989. Oslava slobody, pravdy, demokracie a lásky v podaní talentovaných študentov, ich pedagógov a umelcov z celého Prešovského kraja.

30 rokov slobody

15. novembra 19.00 v Kine Scala

Nechajte sa pozvať na večer, kde sa bude hovoriť a spievať. Pretože sa môže, pretože sa chce. Vystúpia Viki Olejárová, Kryl band a hostia.

Tús nua

15. novembra 20.30 v Chris­tianii

Chorvátska kapela Tús Nua vznikla v roku 2016. Stojí za ňou dvojica hudobníčok, ktoré milujú shoegaze, dream-pop, ale aj post-rockové dunenie. Toto všetko sa snúbi v ich tvorbe, ktorú budete môcť spoznať naživo.

Audiencia

16. novembra 18.30 v DJZ

Hru Audiencia napísal Václav Havel v roku 1975. V tej dobe pracoval ako robotník v trutnovskom pivovare. V pivovare sa tiež celá hra odohráva a postava Ferdinanda Vaňka nesie Havlove autobiografic­ké rysy.

Štefan Štec & Fajta Tour

16. novembra 19.00 v DJZ

Spevák rusínskych piesní Štefan Štec, vyráža na turné po slovenských mestách. Spolu so svojou kapelou Fajta predstavia publiku najhorúcejšie novinky a prekvapenia z pripravovaného albumu a chýbať nebudú ani najväčšie hity.

Edo Klena a priatelia

16. novembra 20.00 v Stromoradí

Koncert, apolitické radostné stretnutie Eda Klenu a jeho priateľov, ktorí hrali a hrajú jeho piesne.

Nezabúdame – 30 rokov od Nežnej revolúcie

17. novembra 17.00 na Hlavnej

V týchto dňoch cítime, že sloboda, demokracia a prosperita sú ohrozené tými, ktorí uniesli náš štát. A dejiny nás tiež učia, že slobodu, demokraciu a právny štát tu nemáme raz a navždy, ale musíme si ju chrániť, bojovať za ňu a podporovať ju – znie pozvánka od organizátorov.

A na záberoch si pozrite aj niečo viac o Výstave Príbehov 20. storočia v Michalovciach. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM