Kultúra

Podujatia na tento týždeň v Prešove: Žimno, prežimno, alebo radšej Kurt Cobain?

Možnosť vyraziť si za kultúrou nebude chýbať ani v posledný novembrový týždeň. Pripravené budú divadelné predstavenia aj koncerty, takže je z čoho vyberať.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia na tento týždeň v Prešove: Žimno, prežimno, alebo radšej Kurt Cobain?
Zdroj: TASR

Revízor

27. novembra 18.30 v DJZ

Stojaté vody slastného života v provinčnom mestečku rozvíri príchod revízora a azda len spŕška úplatkov dokáže tieto vody opäť upokojiť. Najslávnejšia komédia Nikolaja Vasilieviča Gogoľa.

Nikola Šuhaj

28. novembra 18.30 v DJZ

Na konci sveta, v dedinke učupenej v lone štítov, narodil sa zbojník, ktorý bohatým bral a chudobným dával, až kým ho zrada nepripravila o lásku aj o život.

Prešovský Dixieland

27. novembra 19.00 v PKO

Koncert Prešovského dixielandu jazz bandu pri príležitosti 15. výročia vzniku tohto hudobného zoskupenia.

Afrika na Pionieri

27. novembra 19.00 v Chris­tianii

Piati cestovatelia, 5 mesiacov na cestách, 15 tisíc kilometrov na jedných z najhorších jednostopových motorových dopravných prostriedkov.

Súboj komikov

28. novembra 19.00 v Kine Scala

Šou stand-up komikov Silných rečí v dueloch, v ktorých si nič nedarujú. Súboje na vtipné témy, v ktorých nie je priestor na vzájomnú ľútosť, ale iba na váš smiech. O víťazovi rozhoduje publikum.

Žimno, prežimno pod oblačkom stac

29. novembra 19.00 v Kine Scala

V programe budú prezentované zvyky a obyčaje na Šariši v zimnom období. Tie začínali na Katarínu a končili sa pôstnym obdobím 40 dní pred veľkonočnými sviatkami.

Majself tour Romeo & Julia

29. novembra 21.00 v Ponorke

Majself vydal svoj 4. sólo album Romeo & Julia, ktorý venoval žene Julke a odohráva sa v ňom príbeh ich životnej lásky. Pôjde o tanečnú párty.

Dve tváre Kurta Cobaina

30. novembra 20.00 v Bizarre

Frontman kapely Nirvana Revival Band zahrá akusticky najobľúbenejšie a aj tie ostatné hity kapely Nirvana, pretkávané svojimi vlastnými akusticky hranými skladbami (slovenskými a anglickými), ktoré vydal v dvoch albumoch.

PechaKucha Night

30. novembra 20.20 vo Wave

Posledná PechaKucha Night tohto roka. Ide o celosvetovo známe podujatie, kde kreatívni a inšpiratívni hostia zdieľajú svoje myšlienky, nápady či projekty.

Na koho to slovo padne

1. decembra 19.00 v Kine Scala

Jedna z najúspešnejších slovenských divadelných hier postavená na pätici oduševnených výkonov. Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky sa predstavia v grotesknom príbehu piatich indivíduí uzavretých v jednej miestnosti v spoločnosti jedného revolvera.

A na videu si pozrite aj zábery z prvého dňa vianočných trhov v Prešove.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM