Rôzne

Prešovské POhodové Vianoce majú za sebou prvý deň: FOTO z večernej atmosféry

Program Prešovských POhodových Vianoc už oficiálne začal, prvým účinkujúcim bola kapela Komajota. Večerná atmosféra v centre mesta mala taktiež svoje čaro.

Ilustračný obrázok k článku Prešovské POhodové Vianoce majú za sebou prvý deň: FOTO z večernej atmosféry
12
Galéria
Zdroj: Facebook mesta Prešov

Zároveň bola po prvý raz v tomto roku rozsvietená vianočná výzdoba na Hlavnej ulici. Informoval o tom hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Husovský o trhoch

„V tomto roku je otvorených 80 stánkov. Nechýbajú v nich rôzne gastronomické špeciality a chutné nápoje, ale aj vianočný tovar ako napríklad adventné vence, ikebany, betlehemy, sviečky, výrobky z dreva, oblečenie a množstvo ďalších výrobkov,“ uviedol Tomek.

Program Prešovských POhodových Vianoc oficiálne odštartoval koncertom skupiny Komajota.

„Vianočné trhy v Prešove sú pre mňa spojením dvoch vecí, ktoré mám najradšej: Prešova a Vianoc. Aj preto som veľmi rád, že sme mohli koncertovať na domácej pôde. Atmosféru na vianočných trhoch totiž vytvárajú práve Prešovčania.“

„Už sa teším na ochutnávku vareného vína. Verím, že v centre Prešova bude aj pred príchodom tohtoročných Vianoc príjemná nálada,“ uviedol líder kapely Martin Husovský.

Zdroj: Facebook mesta Prešov

Z pódia na Hlavnej ulici zazneli všetky veľké hity vrátane obľúbenej piesne Mesto v nás.

„Je to pieseň, ktorá hovorí, že toto mesto si nosí každý z nás v sebe a myslím si, že v prenesenom zmysle sa hodí aj do tohto sviatočného obdobia,“ doplnil Husovský.

Program Prešovských POhodových Vianoc bude pokračovať až do 23. decembra.

Čo pribudne

„V piatok 6. decembra sa môže verejnosť tešiť na Mikulášsku nádielku, súčasťou ktorej bude aj rozsvietenie vianočného stromčeka pri konkatedrále sv. Mikuláša. Do vianočnej ponuky čoskoro pribudne aj tradičný primátorský punč s charitatívnou myšlienkou. Výťažok z predaja punču poputuje pre občianske združenie Výchova zdravej rodiny,“ dodal Tomek.

Punč si budú môcť ľudia vychutnať z porcelánových hrnčekov a podporiť tak ekologický koncept Prešovských POhodových Vianoc, ktoré sú tento rok bez plastového riadu.

Večernú atmosféru trhov v Prešove si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

FOTO večernej atmosféry prešovských vianočných trhov
12
Galéria
Zdroj: Facebook mesta Prešov
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM