Kultúra

Podujatia, ktoré by ste si nemali nechať ujsť: Tieto budú v Prešove k dispozícii

Tešíte sa na kultúrne podujatia? Potom by ste nemali vynechať náš pravidelný prehľad akcií na celý týždeň. Tieto rozhodne stoja za pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia, ktoré by ste si nemali nechať ujsť: Tieto budú v Prešove k dispozícii
Foto: Ľubomír Hudačko

Freight Train Rabbit Killer

11. júna 20.00 vo Wave

Americké duo Krisa Brudersa a Marka Smeltzera stelesňuje hudobnú scénu Kansas City. Desivé šamanské masky králika, ktoré nosia reprezentujú alter egá, ktoré spájajú prírodné a duchovné sféry hudby podtónom folku a bluegrassu.

Igor Františák & Martin Kasík

12. júna 19.00 vo Viole

Posledný v rade jarných koncertov cyklu Viola Klasik bude patriť dvom výnimočným českým umelcom. Predstavia skutočné skvosty z hudobnej literatúry určenej pre klarinet a klavír.

Zvedavé čítanie

13. júna 17.30 v Knižnici P.O.H

Tešiť sa môžete na literárnu talkshow s hosťami, ktorú bude moderovať Milan Kolcun. Hudobne budú večerom sprevádzať Katka Feldeková a Richard Šimurka.

The ART Connection

13. júna 18.00 v Kine Scala

Art Studio S.O.M. One pozýva na hudobno-tanečnú show v spolupráci s kapelou Papyllon.

Nashi

14. júna 17.00 v Ruskom dome

Koncert skupiny Nashi z Českej republiky. Príďte si vypočuť národné ruské, rusínske a ukrajinské piesne.

Osobnosti divadla-Sergej Hudák

14. júna 19.00 vo Viole

Osobnosti divadla sú novou sériou umeleckých programov, ktorá voľne nadväzuje na divácky úspešný cyklus Pozdravy z neba. Prvý večer bude poctou hercovi Divadla Alexandra Duchnoviča Sergejovi Hudákovi (1964 – 2009). Pôvodom Rusín, ktorý pôsobil v DAD viac ako 20 rokov.

Dobrý festival 2019

14. až 16. júna na Delni

Hudobne farebný festival v najväčšom meste Prešovského kraja otvára druhú dekádu svojej existencie a aj tento krát sa môžete tešiť na množstvo dobrej muziky, umenia, zábavy, dobrého jedla a pitia. Filozofiou Dobrého festivalu je ponúknuť na jednom mieste hudbu a umenie rôznych žánrov a zanechať u každého v srdci krásnu spomienku na príjemne strávený víkend.

Oheň

15. júna 9.00 v Mestskej hale

Evanjelizačná konferencia Oheň aj tento rok.

Deň detí na Sigorde

15. júna 10.00 Lodenica Sigord

Čaká vás vystúpenie Karate klubu, skákací hrad, člnkovanie na priehrade, detská diskotéka. streľba z luku, maľovanie na tvár, tombola, vyrazenie príveskov, sladké maškrty a dobrá hudba.

Objavovanie Prešova

16. júna 14.00 pred MIC

Počas júnového Objavovania Prešova si pripomenieme udalosti, ktoré sa v našom meste odohrali pred 100 rokmi a z dejín ich poznáme ako vyhlásenie Slovenskej republiky rád. V minulom režime boli tieto udalosti a ich význam zveličované a preceňované, za posledných 30 rokov zase zabúdané a hodnotené ako epizódne. Prehliadka výstavy v Krajskom múzeu v Prešove bude súčasťou Objavovania.

A v obrazoch si pozrite to, ako prebiehala oslava 720. výročia udelenia mestských výsad Prešovu a okoliu. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Oslava 720. výročia udelenie mestských výsad: Prešov si ich takto pripomenul
18
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM