Kultúra

Piaty ročník Breathe festivalu: Do Prešova prinesie aj gruzínsku elektroniku

Festival Breathe prenesie v Prešove elektronickú hudbu z klubov do prírody už po piatykrát. Jedinečnosť podujatia je v jeho komornej atmosfére.

Ilustračný obrázok k článku Piaty ročník Breathe festivalu: Do Prešova prinesie aj gruzínsku elektroniku
Zdroj: Zuzana Balenčin

Spomínanú atmosféru vytvára malý areál na lúke, v Prešove známej ako Pod Bikošom. Medzi headlinerov festivalu patrí Arnii, gruzínsky DJ a promotér v súčasnosti pôsobiaci v Prahe.

Čo Arnii ponúkne

„V jeho setoch je možné nájsť takmer všetko, od Chicago house, cez Memphis rap až po techno,“ uviedla pre médiá Linda Durkáčová.

V Prešove sa po druhýkrát predstaví pražský DJ nrmn, rezident klubu Ankali a člen zoskupenia nite vibes, od ktorého sa očakáva najmä funkčné a úderné techno.

Lokálnu scénu bude reprezentovať Still Sparkling, jeden zo zakladateľov formátu Tanzmaterial, taktiež pôsobiaci v Prahe, ktorý má za sebou premiérové vystúpenie na festivale Pohoda. Návštevníkov Breathu prevedie cestou ambientu, techna aj disca. Predstaví sa tiež Košičan Paradiso Rhytm, osobnosť labelu House of Unity, ktorý patrí medzi „cenné, no skryté“ poklady slovenskej elektronickej scény. So svojou energickou housovou elektronikou prerazil viac v zahraničí ako doma.

V line-upe aj organizátori

Stálou súčasťou line-upu sú rezidenti samotného Breathe. Uma Durman, Wuss a FAQ sú mená dj-ov z Prešova, ktorí stoja za organizáciou festivalu, ale aj za obľúbeným lokálnym tanečným formátom Faded. Ich selekcie sa pohybujú na hranici klubového housu, techna a dub techna, pričom vo svojich setoch radi experimentujú. O osobitú atmosféru sa postarajú taktiež tematické svetelné inštalácie v réžii Alexandra Kupku z CTRL_SPACE. Úpravu areálu doladia študenti scénografie z VŠMU.

A v obrazoch si pozrite aj to, ako nedávno na Stromoradí koncertovala prešovská skupina Akustika. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Boli ste už na ich vystúpení? Prešovčania z Akustiky hrávajú na rôznych miestach
7
Galéria
Zdroj: Hudobná skupina Akustika

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM