Správy

Grafikon už musia meniť: NOVÝ vlak na trati Lipany-Prešov poteší STOVKY cestujúcich

Ministerstvo dopravy po intenzívnej diskusii prijalo časť pripomienok k grafikonu, ktoré potvrdili prvé týždne praxe. Potešia sa aj cestujúci na východe.

Ilustračný obrázok k článku Grafikon už musia meniť: NOVÝ vlak na trati Lipany-Prešov poteší STOVKY cestujúcich
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pridáva od budúceho pondelka (9. 1.) osem a od 16. januára ďalších päť vlakov. Informoval o tom Tomáš Kováč, hovorca ZSSK. Nové vlaky potešia podľa neho najmä Bratislavský kraj a východné Slovensko.

Potreba ich pridania podľa neho vyplynula z komunikácie so samosprávami a z vyhodnotenia reálnej prevádzky nového grafikonu. Sprevádzkované budú niektoré vlaky, ktoré boli v grafikone vlakovej dopravy na roky 2022/2023 doteraz označené ako „ide odo dňa vyhlásenia“.

Plus pre stovky cestujúcich

Spresnil, že uvedené sa na východe týka úsekov tratí:

  • Margecany – Nálepkovo (plus dva vlaky od 16. januára),
  • Nálepkovo – Dobšinská ľadová jaskyňa (plus dva vlaky od 16. januára)
  • Lipany – Prešov (plus jeden vlak od 16. januára).

„Som rád, že ministerstvo dopravy po intenzívnej diskusii prijalo časť našich pripomienok k novému grafikonu, ktoré potvrdili prvé týždne praxe. Viem, že nájsť peniaze na ďalšie vlaky nebolo vôbec ľahké. Nový ranný vlak na trati Lipany – Prešov poteší stovky cestujúcich. A verím, že do istej miery budú spokojné aj regionálne samosprávy, ktoré dosiahli posilnenie vlakov v okolí Bratislavy a Hnileckej doliny. Ich obsadenosť budeme pozorne sledovať,“ dodal Roman Koreň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

archívne foto

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM