Správy

MIMORIADNE rušné sviatky v prešovskej nemocnici: Ošetrili počas nich vyše 700 pacientov!

Lekári mali množstvo práce aj počas Silvestra a Nového roka. Pacienti prišli aj s úrazmi spôsobenými zábavnou pyrotechnikou či pod vplyvom omamných látok.

Ilustračný obrázok k článku MIMORIADNE rušné sviatky v prešovskej nemocnici: Ošetrili počas nich vyše 700 pacientov!
Zdroj: TASR/František Iván

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove počas vianočných sviatkov (24. – 26. 12.), Silvestra (31. 12.) a Nového roka (1. 1.) ošetrili viac ako 700 pacientov, časť z nich hospitalizovali.

Ako uviedla námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Monika Smolnická, počas vianočných sviatkov v ambulancii úrazovej chirurgie ošetrili 57 pacientov, z toho bolo 11 hospitalizo­vaných. Išlo o rôzne úrazy.

Mozgové príhody

V chirurgickej ambulancii lekári ošetrili 77 pacientov a prijali 14, v neurologickej ambulancii ošetrili desať pacientov a hospitalizovali šiestich.

U hospitalizovaných išlo o mozgové príhody.

V rovnakom období prijali do nemocnice osem pacientov s infarktom myokardu a v internej príjmovej ambulancii bolo ošetrených 190 pacientov, z toho hospitalizovaných 32. Trápili ich zväčša respiračné ochorenia a horúčkovité stavy.

Počas Silvestra a Nového roka v ambulancii úrazovej chirurgie ošetrili 93 pacientov. Štyroch z nich hospitalizovali. Pacienti prišli s úrazmi spôsobenými aj zábavnou pyrotechnikou a rovnako i pod vplyvom omamných látok.

Poranenia pyrotechnikou

V chirurgickej ambulancii bolo ošetrených 57 pacientov, traja z nich hospitalizovaní. Rovnako traja pacienti s mozgovou príhodou boli hospitalizovaní na neurologickom oddelení. Šiesti pacienti si vyžadovali hospitalizáciu na kardiologickom oddelení.

V internej príjmovej ambulancii lekári ošetrili 126 pacientov a 19 zväčša s respiračnými ochoreniami a teplotnými stavmi hospitalizovali.

Na krčnom a stomatochirurgickom oddelení prijali štyroch pacientov s poranením tváre zábavnou pyrotechnikou a na očnom oddelení mali troch pacientov, ktorí mali poranené oko rovnako zábavnou pyrotechnikou.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM