Samospráva

Zo zasadnutia Mestskej rady nič nebolo, zvolané je nové: V programe sa už nenachádza diskutovaný pamätník

Nové jedenáste zasadnutie Mestskej rady v Humennom zvolal primátor na najbližší pondelok.

Ilustračný obrázok k článku Zo zasadnutia Mestskej rady nič nebolo, zvolané je nové: V programe sa už nenachádza diskutovaný pamätník
Zdroj: Dnes24.sk

„Dnes ráno (streda 29. januára, pozn. red.), keď som mal na Rade mesta informovať o stave príprav pamätníka, neschválením programu (časťou poslancov, resp. členov MR, pozn. red.) jej zasadnutie práve kvôli tomuto bodu zrušili,“ uviedol prostredníctvom sociálnej siete Ján Mičovský, jeden z členov neformálneho zoskupenia humenských občanov Príď a Poznaj, ktoré podľa jeho slov iniciovalo realizáciu pamätníka Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v Humennom.

V prípade realizácie by sa malo nachádzať na mestskom pozemku na južnom námestí, na sociálnych sieťach však táto iniciatíva vyvolala veľkú a miestami dosť ostrú diskusiu.

Ján Mičovský vo svojom príspevku reagoval aj na niektoré argumenty odporcov realizácie predmetného pamätníka. Podľa jeho slov nie je pravda, že Ján Kuciak v Humennom nikdy nebol, pamätník hradí združenie z vlastných prostriedkov a nejde podľa neho ani o predvolebnú akciu (dvaja z členov zoskupenia vrátane neho samotného kandidujú v parlamentných voľbách). „My sme dátumy vraždy a volieb naozaj nestanovili,“ poznamenal.

„Verím, že sa moje mesto zo zakliatia nepochopenia napokon prebudí a pamätník 21. februára 2020 pred Vihorlatskou knižnicou odhalíme,“ vyjadril sa ďalej Mičovský.

Či a prečo bolo zrušené desiate zasadnutie Mestskej rady sme sa pýtali aj tlačového referátu Metského úradu v Humennom, do uzávierky tohto článku sme žiadnu odpoveď nedostali.

Na stránke radnice je už zverejnené nové jedenáste zasadnutie a v pozmenenom programe sa už diskutovaný pamätník nenachádza. Zasadnutie je zvolané na 3. februára.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM