Tomáš Šuhajda Rôzne

Pod nadjazdom pribudnú nové obrazy: Writeri zatraktívnia ďalších osem pilierov!

Niekoľko betónových pilierov cestného nadjazdu v Humennom zdobia od minulého leta zaujímavé obrazy. Teraz sa pripravuje pokračovanie a maľovať sa už čoskoro budú aj ďalšie piliere.

Ilustračný obrázok k článku Pod nadjazdom pribudnú nové obrazy: Writeri zatraktívnia ďalších osem pilierov!
Zdroj: Dnes24.sk

Galéria pod mostom je výsledkom spolupráce medzi humenským magistrátom a mladým street-artistom Tomášom Orlejom.

Aktuálne môžeme v Galérii pod mostom obdivovať okrem kaštieľa portréty 7 osobností – autora novely Obchod na Korze Ladislava Grosmana, módnej návrhárky Lýdie Eckhardt, hudobníka Mariána Čekovského, svetoznámeho fotografa Yuriho Dojča, spisovateľa Václava Pankovčina, klavírneho virtuóza Petra Breinera a grafika Oresta Dubaya.

Toto leto je na programe pokračovanie. V sobotu 2. augusta sa pod nadjazdom zídu writeri a dočká sa ďalších 8 pilierov. Čo presne sa bude maľovať, organizátori ešte prezrádzať nechcú, pribudnú dominanty mesta či portréty ďalších známych rodákov.

„V piatok pred akciou sa budú piliere natierať žltou podkladovou farbou a tiež pribudnú k pilierom lešenia. V sobotu 2. augusta začíname o 9:00 a maľovať sa bude až do večera. V nedeľu sa budú dokončovať tie piliere, ktoré sa nestihli domaľovať do finálnej fázy,“ priblížil Tomáš Orlej.

Počas akcie opäť nebude chýbať ani sprievodný program, priestor bude mať hip-hopová hudba. Vystúpia miestni mladíci MetaFóry či hiphoper Sive z Prešova a pohodu pri maľovaní bude robiť takisto Prešovčan DJ David Wonder.

„Tohto roku máme zámer, aby sme výtvory posunuli o level vyššie. Pevne verím, že sa nám to podarí,“ poznamenal Tomáš.

Pod nadjazdom pribudnú nové obrazy: Writeri zatraktívnia ďalších osem pilierov!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM