Tomáš Šuhajda Rôzne

Plesy či cestovateľský večer. Akcie v Humennom, ktoré sú na programe tento týždeň

Pozrite si našich 5 tipov na tohtotýždňové podujatia v Humennom. Zaujme niektoré z nich aj vás?

Ilustračný obrázok k článku Plesy či cestovateľský večer. Akcie v Humennom, ktoré sú na programe tento týždeň
Zdroj: Dnes24.sk

Pondelok: Sľuby

Už v pondelok od 19:00 hod. bude Dom kultúry dejiskom divadelnej hry Sľuby (v rusínskej verzii) v podaní Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove. Popis: Sľuby sú predobrazom populárnej a často hranej Tajovského hry Ženský zákon. Sú takmer totožné s jeho prvým dejstvom, len v charakteroch jednotlivých postáv je badateľný posun. . Zuzana Javorová a Mara Malecká nie sú v nich ešte rozvinuté do takej psychologickej hĺbky ako ich poznáme s majstrovského opusu Tajovského. Charakter Zuzy Javorovej v Sľuboch dokonca vykazuje mnohé črty, ktoré Tajovský neskôr rozvinul u Mary Maleckej zo Ženského zákona. Šťastie do seba zaľúbených mladých, Aničky Javorovej a Miška, ktorý musí narukovať na vojenčinu je v závere zachránené príchodom Notára, akéhosi Deus et machina, ktorý prináša na poslednú chvíľku dokument o udelení výnimky, takže Miško nemusí rukovať a ich svadbe nič nestojí v ceste. Nevznikne tak priestor na intrigy, ktoré takmer tragicky zasiahnu do života zaľúbencov v Ženskom zákone.

Štvrtok a nedeľa: Príliš osobná známosť

Kino Fajn dáva vo štvrtok (o 17:15 hod.) a v nedeľu (19:30 hod.) novú slovensko-českú komédiu Príliš osobná známosť. Výber z popisu: Tri ženy. Tri podoby lásky. Tri príbehy radosti i bolesti, šťastia aj smútku…Tvorcovia divácky úspešného filmu Všetko alebo nič, ktorý pred dvomi rokmi videlo v slovenských kinách 338 tisíc divákov, natočili komédiu Príliš osobná známosť podľa knižného bestselleru spisovateľky Evity Twardzik Urbaníkovej.

Sobota: Ples 2020

Súčasťou plesovej sezóny v Humennom sú opäť aj mládežnícke plesy. Jeden z nich, Ples 2020, sa bude konať túto sobotu o 18:00 hod. v penzióne Aston. O zábavu sa postará DJ Gabriello. Cena lístka je 20 eur.

Sobota: Reprezentačný ples mesta Humenné

V sobotu je na programe aj 22. Reprezentačný ples mesta Humenné a to so začiatkom o 19:00 hod. Ako inak, v estrádnej sále Domu kultúry. Medzi účinkujúcimi budú Peter Cmorik, hudobná skupina Armis, ľudová hudba Prešovčan či tanečná skupina z Košíc Konzervatórium Jozefa Adamoviča. Moderátorom večera bude Filip Lenárth. Cena vstupenky je 47 eur.

Sobota: Cestovateľský večer

Cestovateľ a dobrodruh Slavomír Pačuta strávil v časti Ruska medzi Tichým oceánom a Ochotským morom tri týždne. Písal si denník a zistil, že často používa slovo „neuveriteľne“. Ste zvedaví prečo? Dozvedieť sa to môžete v sobotu v Adel cafe počas ďalšieho Cestovateľského večera. Začiatok o 18:00 hod.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste ich už? Tieto fotky z Humenného vás vrátia do roku 2000.

Nebudete veriť, že je to už tak dávno: Fotky z Humenného vás vrátia do roku 2000
16
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM