Iné športy

Nový formát malého futbalu: Členmi Východnej skupiny sú aj hráči Prešova

Vedenie Slovenského zväzu malého futbalu predstavuje fanúšikom nový formát. Bude sa volať SZMF Superliga a bude rozdelená na Východnú a Západnú skupinu.

Ilustračný obrázok k článku Nový formát malého futbalu: Členmi Východnej skupiny sú aj hráči Prešova
Zdroj: Filip Nagy

Pomôcť by mala aj reprezentačnému trénerovi Lacovi Borbélymu.

Aj na live streamoch

Prítomnosť na zápasoch Superligy avizoval reprezentačný tréner Ladislav Borbély. Ďalšou lahôdkou pre divákov budú priame prenosy zápasov na Facebooku SZMF. Ambíciou organizátora je realizovať zápasy SZMF Superligy na veľmi vysokej úrovni. „Počas posledných volieb do orgánov SZMF bola SZMF Superliga jedným z našich hlavných plánov. Som šťastný, že po 18 mesiacoch je tento projekt na svete a že budeme sledovať celonárodnú ligu v malom futbale. Okrem zviditeľnenia malého futbalu pomôže SZMF Superliga aj reprezentácii, nakoľko bude združovať najlepších hráčov v jednej súťaži. Benefitovať z toho bude pri výbere určite aj reprezentačný tréner Laco Borbély,“ uviedol prezident Slovenského zväzu malého futbalu Peter Králik.

Osmička z celého Slovenska

Celonárodnej súťaže sa zúčastní osem tímov (mestských výberov), ktoré budú rozdelené do dvoch skupín. Členmi Východnej skupiny budú Nitra, Zvolen, Prešov, Košice. Západná skupina prichýli Bratislavu, Trenčín, Piešťany a Trnavu. Hrací čas ligy bude 2 × 25 minút. Tímy v rámci skupiny odohrajú zápasy každý s každým. Do semifinále postupujú dva najlepšie tímy po základnej časti z každej skupiny. Víťazi semifinálových zápasov sa predstavia vo finále, porazení v súboji o bronz. Na úvod čaká fanúšikov východniarske aj trnavsko-bratislavské derby.

Dňom D 26. marec

„Východniari“ začnú súťaž prvým kolom v utorok 26. marca. Hrať budú na umelej tráve na ihrisku MFK Zvolen 26. marca. O 20:00 privíta Zvolen Nitru. Od 21:00 potom v derby Prešov – Košice. O dva dni na to, vo štvrtok 28. marca vstúpi do súťaže Západná skupina. Tá má svoj domovský stánok na umelej tráve areálu Mladá Garda v Bratislave. Od 20:00 vybehnú na trávnik Bratislava a Trnava, od 21:00 potom Trenčín a Piešťany.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Viete, že v Prešove súťažili kuchárky a predviedli svoje umenie? Kliknite si fotogalériu.

V metropole Šariša prebehla zaujímavá kuchárska súťaž: FOTKY z miesta
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM