Hádzaná

Pocta pre dvoch hádzanárov Tatrana: Butorac a Urban sú v zostave najlepších

Po ukončení súbojov v Seha lige vedenie súťaže určilo nomináciu najlepších hráčov za marec. Prešovčanov teší, že sú v nej aj dvaja hráči Tatrana.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre dvoch hádzanárov Tatrana: Butorac a Urban sú v zostave najlepších
Zdroj: TASR

Základná časť Seha Gazprom ligy sa definitívne skončila a teda vedenie súťaže už vyhlásilo tradičné nominácie BEST7 s najlepšími na svojich postoch za mesiac marec. Prešovčanov teší skutočnosť, že medzi sedmičkou hráčov sa opäť ocitla dvojica zástupcov Tatrana. Tento raz sa tejto pocty dostalo dvojici Lukáš Urban a Bruno Butorac.

Ocenenie teší, ale…

Pre Butoraca je to už tretia nominácia do BEST7 v tejto sezóne. Ocitol sa v nej aj v októbri a novembri. „Tento mesiac sme v nominácii BEST7 hneď dvaja s Lukášom, čo je dôkaz toho, že sme hrali peknú, tímovú hádzanú. Hrať za mužstvo ako Tatran Prešov v SEHA lige a dosiahnuť tieto úspechy je pre mňa cťou. Táto cena je pre mňa zadosťučinením a mám z nej dobrý pocit,“ uviedol o zisku ocenenia Bruno Butorac.

Pre strednú spojku Tatrana a slovenského reprezentanta Lukáša Urbana ide o prvú tohtoročnú nomináciu. „Som rád za každé takéto ocenenie. Určite ma teší, že som sa dostal do takejto spoločnosti, aj keď nás všetkých na druhej strane mrzí, že sme sa napokon tesne neprebojovali na záverečný turnaj,“ konštatoval Urban.

V BEST7 sa z tímu Tatrana v tejto sezóne ocitli aj Januš Lapajne za mesiac október, v Tomáš Číp za mesiac november a brankár Igor Čupryna, ktorý sa v decembri stal aj najužitočnejším hráčom celej súťaže (MVP) v hlasovaní fanúšikov. Tréner Slavko Goluža bol ocenený za mesiac november.

Stredná spojka: Lukáš Urban (Tatran Prešov)

Napriek tomu, že má iba 23 rokov, Lukáš Urban hrá ako skutočný veterán. Pri dvoch víťazstvách počas tohto mesiaca bol hlavným tvorcom hry Tatrana. Hral brilantne proti Metalurgu, keď zaznamenal 5 gólov a 5 asistencií a výborne zahral aj pri víťazstve nad PPD Záhreb, proti ktorému zaznamenal 3 góly. Urban skončil sezónu s najväčším počtom asistencií v súťaži. Celkovo ich mal 46, čo je o 11 viac ako v minulej sezóne. Slavko Goluža musí byť šťastný z jeho prínosu v tejto sezóne.

Pravá spojka: Bruno Butorac (Tatran Prešov)

Pokiaľ Urban sa stará o tvorenie hry, Bruno Butorac bol jednoznačne zodpovedný za strieľanie gólov. Proti Metalurgu ich zaznamenal 5 a potom 9 pri víťazstve v poslednom kole v Záhrebe. V posledných troch kolách dosiahol priemer 8 gólov na zápas, čo mu stačilo na celkovú bilanciu 90-tich gólov za sezónu. Po druhýkrát v rade sa stal druhým najlepším strelcom ligy, čo je fantastickou vizitkou pre tohto 24-ročného hádzanára.

All Star tím SEHA Gazprom League za marec 2019

brankár Moreno Car (Nexe) – ľavé krídlo Miloš Grozdanič (Vojvodina Nový Sad), ľavá spojka Petar Djordžič (Meškov Brest), stredná spojka Lukáš Urban (Tatran Prešov), pivot Arťom Selvjasiuk (Meškov Brest), pravá spojka Bruno Butorac (Tatran Prešov), pravé krídlo Darko Djukič (Meškov Brest), tréner Boris Rojevič (Vojvodina Nový Sad)

A vedeli ste, že na Základnej škole na Šmeralovej ulici zrekonštruovali telocvičňu? Kliknite si fotogalériu.

Športuje sa tam s ešte väčšou chuťou: Na Šmeralovej zrekonštruovali telocvičňu
3
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM