HD Hádzaná

Nová posila prešovských hádzanárov: Do kádra pribudol už druhý reprezentant Tuniska

Novinka v tábore prešovských hádzanárov prichádza aj v dobe koronavírusu. Do kádra prichádza ďalšia posila z exotického Tuniska.

Ilustračný obrázok k článku Nová posila prešovských hádzanárov: Do kádra pribudol už druhý reprezentant Tuniska
Zdroj: Tatran Prešov

Slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov si upísal ďalšieho reprezentanta Tuniska. Po Jihedovi Jaballahovi, ktorý podpísal s klubom kontrakt už vo februári, posilní náš tím aj jeho 23-ročný krajan Anouar Ben Abdallah.

Ľavoruká pravá spojka do Tatrana prichádza z popredného tuniského klubu Etoile Sportive du Sahel. Jeho pôsobenie v Tatrane bude jeho prvým európskym angažmánom.

Anouar Ben Abdallah podpísal s Tatranom dvojročnú zmluvu. Tento 190-centimetrov vysoký rodák z Moknine vo svojej doterajšej kariére prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami tuniskej reprezentácie.

V súčasnosti je stálym členom národného A-mužstva, s ktorým už absolvoval majstrovstvá sveta v rokoch 2017 (19. miesto) aj 2019 (12. miesto) a v roku 2018 sa tešil v Gabone aj z víťazstva na majstrovstvách Afriky.

Výbušný typ

„Je to hráč, ktorý vo svojom klube hrá na pravej spojke. V reprezentácii ho bývalý tréner Tuniska Antonio Gerona, ktorý momentálne trénuje francúzsky Chartres a ktorý nám o Anouarovi poskytol cenné informácie, využíval viac na pravom krídle, ale aj na jeho klasickom mieste spojky," uviedol generálny manažér klubu Miroslav Benický a pokračoval:

"Je to o výbušný typ hráča, ktorý rád vyhľadáva situácie jeden na jedného. Zároveň má dobrú aj strelu z vonku, je tiež exekútorom sedemmetrových hodov. Je to zaujímavý, dynamický typ, rýchlostne typologicky podobný Pedrovi Pachecovi či Lucijanovi Fižuletovi, ktorý prichádza do Tatrana takisto od novej sezóny,“ doplnil Benický.

A vo fotogalérii nájdete pre zmenu zábery nového účesu Petra Sagana.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Sagan má nový účes
9
Galéria
Zdroj: instagram

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM