Rôzne

Najvyhľadávanejšie miesta Slovákov na Google? Pýchy nášho regiónu sa do TOP 10 nedostali!

Vyhľadávač Google pozná väčšina používateľov internetu. Firma pravidelne zverejňuje rebríčky najvyhľadávanejších slov, ktoré do vyhľadávacieho políčka zadali samotní užívatelia služby. Internetový gigant Google prezradil, o ktoré miesta na Slovensku je najväčší záujem.

Ilustračný obrázok k článku Najvyhľadávanejšie miesta Slovákov na Google? Pýchy nášho regiónu sa do TOP 10 nedostali!
Zdroj: TASR

Bez internetu si dnes nedokážeme predstaviť život. Na globálnej počítačovej sieti nakupujeme, inšpirujeme sa, vyhľadávame recepty a komunikujeme s priateľmi. Internet sa stal obľúbeným miestom pri plánovaní výletov. Svoje o tom vie aj internetový gigant Google, ktorý záujemcom o cestovanie poskytuje svoje mapy a panoramatickú službu Street View.

Stále viac užívateľov internetu vyhľadáva svoju cieľovú destináciu práve cez obľúbený vyhľadávač. „Internet je dôležitým nástrojom rozvoja turizmu a Slováci ho využívajú v plnej miere, čo potvrdzuje štatistika, že iba 2% Slovákov vyhľadáva a nakupuje hotelové pobyty bez použitia internetu. Na druhej strane až 95% vyhľadáva informácie o hotelových pobytoch online. Keď sa Slováci rozhodujú, kam vycestovať, jediným ďalším relevantným zdrojom informácií mimo internetu sú odporúčania rodiny, priateľov a známych (38%),“ informuje Google Slovensko.

Firma priniesla zaujímavé údaje. Aké cieľové destinácie vyhľadávajú Slováci najčastejšie? Google zverejnil rebríčky v kategóriách „prírodné krásy a kultúrne pamiatky“, „zábava a oddych“ a „najpopulárnejšie Street View zábery Slovenska v špeciálnych zbierkach na Mapách Google“.

V kategórii prírodné krásy a kultúrne pamiatky sme najviac vyhľadávali Spišský hrad, Bojnický zámok a Slovenský raj. Najpopulárnejšími zábermi v službe Street View sa stalo Popradské pleso, Aquapark Tatralandia a Vysoké Tatry, zo šarišského regiónu sa na 8. mieste ocitol Bardejov. Na čele kategórie zábava a oddych sa umiestnil Aquapark Tatralandia, Letisko M. R. Štefánika a tretia skončila Jasná Nízke Tatry.

V rebríčkoch však chýbali destinácie ako prešovské námestie so svojou dominantou Konkatedrálou sv. Mikuláša, Vodárenská veža, sklad soli na Solivare či Šarišský hrad.

Čítajte tiež:

Cestovný ruch v okrese Prešov? Tieto zaujímavé čísla z vlaňajška ste možno netušili!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM