Ľubomír Hudačko Správy

Prebehol dôležitý krok, môže sa začať rekonštruovať: Aha, ako sa to na Solivare zmení!

Zmluva s realizátorom rekonštrukcie Skladu soli na Solivare v Prešove je podpísaná. Stavba za viac ako tri milióny eur sa môže začať realizovať. Stavenisko už bolo v týchto dňoch odovzdané, aby realizátor stihol termín dokončenia, ktorý je presunutý na september 2015.

Ilustračný obrázok k článku Prebehol dôležitý krok, môže sa začať rekonštruovať: Aha, ako sa to na Solivare zmení!
Zdroj: Dnes24.sk

Potvrdil námestník generálneho riaditeľa pre ekonomicko-prevádzkovú činnosť Slovenského technického múzea, ktoré je správcom Národnej kultúrnej pamiatky na Solivare Slavomír Jenčík.

A ako sa to na mieste zmení? Okrem rekonštrukcie hlavného objektu Skladu soli, ktorý vyhorel 18. mája 1986, by sa mala opravovať aj vodovodná a kanalizačná prípojka, tiež plochy okolo budovy, verejné osvetlenie a oplotenie. Pri objekte vzniknú aj lavičky. Mesto by chcelo revitalizovať aj ďalšiu plochu, ktorú projekt nezahŕňa a vytvoriť tu druhé historické centrum mesta Prešov.

Sklad mal byť opravený do marca 2013. So stavbou sa nezačalo, kvôli problémom s prvou verejnou súťažou na zhotoviteľa a následnému súdnemu sporu. Ministerstvo kultúry vtedy súťaž zrušilo, novú vyhlásilo na konci februára tohto roka. Na začiatku roka za opravu skladu spísali petíciu aj obyvatelia mesta Prešov, kde sa v priebehu šiestich týždňov podpísalo 6252 ľudí.

Pozrite si aj vizualizáciu vynoveného Solivaru!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM