Ľubomír Hudačko Správy

Vodárenská veža v Prešove je v plnej prevádzke: Kedy má otvorené a čo si môžeme objednať?

Vodárenská veža je v plnej prevádzke, jej otvorenie zabezpečila mestská spoločnosť Prešov Real. V týchto horúcich dňoch si môžu návštevníci rôznym spôsobom dopriať osvieženie. Známe sú aj časy otváracích hodín.

Ilustračný obrázok k článku Vodárenská veža v Prešove je v plnej prevádzke: Kedy má otvorené a čo si môžeme objednať?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Vychutnať si môžete okrem iného kávu, nealko i alko nápoje. Osvieži vás i pohár chladeného piva na terase.

„Veža bude v réžii Realu otvorená do doby, kým nebude známy víťaz súťaže, avšak našim cieľom je, aby sa v tejto chvíli začiatku letnej sezóny spustila vyhliadka s kaviarňou,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová. Už si tak môžu Prešovčania i návštevníci vychutnať osvieženie pod holým nebom na terase, alebo obdivovať krásy vyhliadky, ktorú veža ponúka.

Otvorené je denne od 10:00 do 21:00 v pracovné dni, počas víkendov sú otváranie hodiny od 13:00 h do 21:00. Vstupné zostalo symbolické, dospelí zaplatia 1 euro, deti a seniori 0,50 eur a pre deti do troch rokov je vstup zdarma. Primátorka zdôraznila aj inštaláciu fólií, ktoré podľa jej slov ladia s celkovými priestormi veže, no zároveň splnia funkciu ochrany súkromia obyvateľov okolitých pozemkov.

Vodárenská veža, ktorá je aj zapísaná do evidencie pamätihodností mesta Prešov, sa znovuotvorila po rekonštrukcii na jeseň 2013. Denne ju navštívilo v priemere vyše dvesto návštevníkov nielen z Prešova.

Čítajte tiež:

Na Dobrom festivale bude najväčšie pódium v histórii: Stavať sa ide 3 dni, hrala na ňom Metallica

Majestátny let, lov vo vzduchu a úžas ľudí: Pozornosť Prešovčanov strhli dravce VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM