Ľubomír Hudačko Rôzne

Naj učiteľ Gymnázia na Konštantínovej: Študenti v tom majú jasno, TOTO je ich favorit

Študenti rozhodli! Gymnázum na Konštantínovej v Prešove má totiž jasnú jednotku v našej ankete Najobľúbenejší učiteľ školy. Obvykle síce dostávajú hodnotenia žiaci, no tentoraz sa karta obrátila. Výsledok sme zisťovali priamo v priestoroch školy.

Ilustračný obrázok k článku Naj učiteľ Gymnázia na Konštantínovej: Študenti v tom majú jasno, TOTO je ich favorit
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na otázku, koho z vyučujúcich majú najradšej, odpovedali študenti Gymnázia na Konštantínovej ulici. Najprv boli tipy rôzne a nezhodovali sa. Nakoniec sa našlo celkom jasné miesto pre víťaza. Kto teda si získal najväčšie sympatie prešovských gymnazistov?

Rôznorodé tipy, bodovali viacerí

TOP učiteľ podľa študentky Petry je Alexandra Christoudoulou. „Je tolerantná, priateľská a jednoducho parťáčka,“ povedala. Svoj bod však dostal aj Dušan Přibík, ktorý je podľa Vlaďky inteligentný, vtipne sarkastický a žiaka nepodrazí. Práve naopak, označila ho za férového.

Samuel pre zmenu zvolil profesora Miloša Tkáča. „Pretože je to skvelý telocvikár. Berie nás von kedy chceme a to je super,“ zhodnotil. Dva body hneď na to získala aj profesorka Stanislava Martonová. Odchytili sme jej študentku, ktorá sa vyjadrila pochvalne: „Je to moja triedna a obdivujem, že má s nami nervy,“ zasmiala sa Katarína. K jej názoru sa pridala aj Rebecca a jej sa páči, že učiteľka Martonová príde za žiakmi hocikedy len tak, porozpráva sa, je milá a príjemná.

Vyhral s veľkým náskokom

Bodoval aj Ondrej Sabolčík, na ktorom je žiačke Márii sympatické, že podniká rôzne aktivity a organizuje krúžky. Mário pre zmenu za svojho favorita určil Mariána Macka. „Je totiž priateľský, vtipný a rozpráva sa so študentmi ako s kamarátmi,“ vysvetlil. Vladimir Salák potom dostal body od Tomáša, pretože podľa neho aj keď je prísny, tak vie uvoľniť hodinu a ráta sa tiež jeho zmysel pre humor.

Dvojica Gabriel a Peter nám následne uviedla, že ich obľúbeným profesorom je telocvikár Miroslav Leško: „Je vtipný a kamarátsky a ľudský,“ povedali. Naša anketa následne vyvolala eminentný záujem a pridal sa k nám do diskusie ďalší tucet študentov. Tí taktiež jednohlasne volili učiteľa Leška. Ten tak mal na konte razom obrovský náskok a pochvalné slová od študentov z každej strany! Stal sa teda jednoznačným víťazom a to so štrnástimi hlasmi. Boli sme teda zvedaví taktiež na názor samotného víťaza.

Víťaz: Zosmiešňovaním človek nedosiahne nič

Jeho dojmy boli, pochopiteľne, pozitívne: „Je to pre mňa pocta a potešilo ma to. Snažím sa so žiakmi vychádzať, veď všetci sme nejakí. To zlé nie je u žiaka ťažké nájsť, ťažšie je nájsť to dobré a to je v každom z nás. Samozrejme, že to žiaci takto vnímajú, tak trošku to dodá sebavedomie, ale mňa za dlhé roky práce už len tak nič neprekvapí,“ hovoril pokorne Miroslav Leško.

Dôležité je podľa neho rozvinúť to dobré v žiakovi a niečím ho zaujať . „Oni to potom vedia oceniť, veď deti sú z rôznych rodín. Po dobrom sa to dá robiť lepšie. Karhaním a zosmiešňovaním človek nedosiahne nič a autoritu si nevybuduje,“ zakončil svoj postoj víťaz ankety.

Čítajte tiež:

Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ prešovského gymnázia!

Vyspovedali sme najobľúbenejšiu učiteľku prešovského gymnázia: Jej spôsob relaxovania vás zaručene rozosmeje :)

Riaditeľ prešovského gymnázia v rozhovore: Viem byť prísny, ale nemám problém si zo seba uťahovať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM