Ľubomír Hudačko Správy

Na prešovských kúpaliskách padli rekordy: Až toľkoto ľudí si to na ne namierilo!

Vysoké teploty lákajú ľudí k vode. A smerujú aj na prešovské kúpaliská. Tie tento týždeň zaznamenali tohtosezónne rekordy návštevnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na prešovských kúpaliskách padli rekordy: Až toľkoto ľudí si to na ne namierilo!
Zdroj: TASR

Ortuť teplomera v Prešove v týchto dňoch prekonáva tropické hodnoty. Dopriať si preto príjemné osvieženie pri vode, to rozhodne nie je na zahodenie. Mnohí tak činia aj na prešovských kúpaliskách na Sídlisku III, Solivare či Delni. A je to aj poznať. Tie totiž tento týždeň zaznamenali zatiaľ najsilnejšie dni tejto sezóny.

Plaza v utorok

Na známom kúpalisku na Solivare v utorok prvého augusta padol tohtosezónny rekord, čo sa jeho návštevnosti týka. Za jediný deň si to tam nasmerovalo takmer jeden a pol tisíc návštevníkov.

„Najvyššia návštevnosť tohto leta bola zatiaľ 1.8., a to 1 489 ľudí. Stalo sa tak zrejme kvôli ohlasu, že utorok mal byť najteplejší deň tohto leta. Aj keď sa to v podobnom duchu hovorí aj o dnešnom piatku," uviedla pre náš spravodajský portál marketingová manažérka Plaza Beach, Milica Michrinová.

Delňa vo štvrtok

Rekordnú návštevnosť, čo sa tohtoročnej sezóny týka, zaznamenali počas tohto týždňa aj na prírodnom kúpalisku Delňa. Za jediný deň tam privítali zhruba dve a pol tisícky ľudí.

„Návštevnosť sme mali už minulú nedeľu veľmi silnú, no najvyššia bola vo štvrtok 3.8., keď vystrelila na približne 2 500 ľudí,“ uviedol pre náš portál Igor Kivader zo spoločnosti Prešov Real, ktorá Delňu prevádzkuje.

Sun Park v utorok

Tohtosezónny rekord zaznamenali počas aktuálneho týždňa aj na kúpalisku Sun Park na Sídlisku III. „Najviac ľudí sme mali v utorok 1. augusta. Vtedy prišlo približne 1600 ľudí, napriek tomu kapacita kúpaliska nebola naplnená na sto percent. V týchto horúcich letných dňoch ľudia celý deň na slnku nevydržia. Obyvatelia Sídliska III, ktorí to majú domov blízko, však chodia na obed oddychovať domov a potom sa vracajú do bazénov. Teda podobne ako na dovolenke do hotelov,“ uviedol Jozef Paľa-Kočiščák, riaditeľ neziskovej organizácie Východoslovenský región, ktorá má toto kúpalisko na Sídlisku III v prevádzke.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM