HD Správy

Na cykloželezničku sme sa roky tešili: Nastali však problémy, úsek v obci je nebezpečný

Problém súčasnosti je úsek, ktorá prechádza cez obec Kokošovce v okrese Prešov. Je nebezpečný a obec nebude súhlasiť s kolaudáciou kvôli chýbajúcim značkám.

Ilustračný obrázok k článku Na cykloželezničku sme sa roky tešili: Nastali však problémy, úsek v obci je nebezpečný
12
Galéria
Zdroj: TASR

Cykloželeznička Prešov – Zlatá Baňa I. etapa je názov líniovej stavby cyklotrasy, ktorú ideovo inšpirovala trasa bývalej lesnej železnice z Prešova – Solivaru až nad obec Zlatá Baňa a neskôr tiež bývalej pionierskej železnice.

Mala byť v jeseni 2018

Cykloželezničku od konca mesta Prešov nad Solivarom po rekreačnú oblasť Sigord nad obcou Kokošovce začali stavať v máji 2018, dokončená mala byť už v jeseni 2018.

Dokončenie stavby poznamenali cenové nezrovnalosti medzi zhotoviteľom spoločnosť Swietelsky-Slovakia a zadávateľom stavby mestom Prešov.

Išlo o navýšenie pôvodnej ceny za dodatočne vykonané práce. Cyklotrasu už dávno využívajú cyklisti aj keď ešte nebola skolaudovaná.

Po dohode medzi zadávateľom a zhotoviteľom stavby mali byť identifikované vady stavby odstránené do 15. 04. 2020. Problém súčasnosti je úsek cyklocesty, ktorá prechádza cez obec Kokošovce v okrese Prešov.

Trasa tu ide cez obecnú komunikáciu. Vyasfaltovaná cyklocesta zabrala polovičný profil obecnej cesty, ktorá ešte nemá asfaltový povrch.

Kde je to nebezpečné

Obec Kokošovce podľa súčasného starostu, kvôli chýbajúcim dopravným značkám nebude súhlasiť s kolaudáciou stavby. Úsek cyklocesty v obci je nebezpečný, keď niektorí cyklisti sa v zjazde dole smere od Sigordu na Prešov rútia bez rýchlostných obmedzení.

Taktiež cez cyklotrasu prechádzajú autá obyvateľov obce majúcich domy popri cykloželezničke. Na snímke vo fotogalérii nájdete aj časť z návrhu na dopravné značenie cyklocesty v obci Kokošovce.

Zakreslené je tam aj križovanie cyklotrasy. Dokument poskytol starosta obce Kokošovce.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Zábery na cykloželezničku pri Prešove
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM