HD Hádzaná

Hádzanársky Tatran Prešov upravuje zmluvy s hráčmi: Dohodol sa s takmer všetkými

Klub pristúpil k dohodám s hráčmi svojho kádra o úprave zmluvných podmienok v súvislosti s aktuálnou situáciou a ekonomickou krízou kvôli šíreniu ochorenia.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanársky Tatran Prešov upravuje zmluvy s hráčmi: Dohodol sa s takmer všetkými
Zdroj: TASR

K 21. aprílu bol klub, s výnimkou jediného hráča, dohodnutý na individuálnych úpravách zmluvných podmienok pre zvyšok tejto a nasledujúcu sezónu so všetkými ďalšími hráčmi, s ktorými počíta v kádri pre budúcu sezónu.

V marci len 2 zápasy

Tatran Prešov ukončil aktuálnu sezónu k 1. aprílu. Stalo sa tak na základe rozhodnutia Výkonného výboru Slovenského zväzu hádzanej o zrušení a anulovaní aktuálneho súťažného ročníka extraligy.

K uvedenému dátumu zároveň deklaroval, že hráčom uhradí za marec, v ktorom sa odohrali iba dva zápasy, plnú výšku výplat a zároveň zváži ďalšie kroky.

„Čo bolo pre nás dôležité, je v prvom rade si podrobne a plnohodnotne zmapovať situáciu, v akej sme a aký vplyv na nás mali všetky opatrenia, ktoré vyústili až do zrušenia tejto sezóny. Samozrejme, tiež ohrozili a naštrbili normálne fungovanie pre budúcu sezónu. Takže všetci, vrátane našich obchodných partnerov, sme touto situáciou postihnutí. Zobrali sme si preto trochu viac času, aby sme si situáciu adekvátne zhodnotili,“ vysvetlil generálny manažér klubu Miroslav Benický.

Vzhľadom na aktuálny krízový stav, ktorý aj k dnešnému dňu pretrváva, musel napokon klub v spolupráci s hráčmi pristúpiť k určitým korektúram v hráčskych zmluvách. Tie riešil na individuálnej úrovni.

Úprava zmlúv sa dotkla nielen nedohranej sezóny, ale aj tej nasledujúcej. Klub k utorku 21.4 dospel k dohode so všetkými hráčmi, s ktorými počíta pre budúcu sezónu, s výnimkou jediného prípadu.

Nebolo to jednoduché

„Musím vyzdvihnúť prístup hráčov, s ktorými máme dohody, ktoré riešili zostávajúce mesiace v tejto zrušenej sezóne, ale už aj fungovanie v budúcej sezóne. Uvidíme v najbližších dňoch ako sa situácia vyvinie s posledným hráčom, ktorý ostáva a v prípade ktorého dohoda nebola uzavretá. Samozrejme, neboli to jednoduché rokovania, ale musím vyzdvihnúť chalanov za korektnosť a že si uvedomili, v akej situácii sme všetci spolu. Týka sa totiž celej spoločnosti, aj ľudí, ktorí v dnešnej dobe prichádzajú o prácu,“ zdôraznil generálny manažér klubu.

A v obrazoch nájdete zábery Košičanky Viktórie Kužmovej počas karantény.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Tenistka Kužmová počas karantény
6
Galéria
Zdroj: instagram

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM