Samospráva

Mestskí poslanci vyhoveli žiadostiam športových klubov: Takéto majetkové prevody schválili

Prešovský poslanecký zbor podporil šport v meste schválením majetkových prevodov pre dva kluby. Prinášame podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí poslanci vyhoveli žiadostiam športových klubov: Takéto majetkové prevody schválili
Foto: Ľubomír Hudačko

Mestskí poslanci na stredajšom zastupiteľstve odsúhlasili dlhodobý prenájom cyklistického štadióna pre Športový klub Velodróm Prešov. Tiež súhlasili so zámerom predaja pozemkov pre spoločnosť Futbal Tatran Aréna, ktoré budú časťou areálu nového futbalového štadióna.

Na 15 rokov

Dobu prenájmu Velodrómu poslanci odsúhlasili na 15 rokov. Športový klub sa zaviazal, že v priebehu dvoch nasledujúcich rokov preinvestuje na rekonštrukciu a revitalizáciu objektu cyklistického stánku 250 000 eur. Dlhodobý prenájom bol podmienkou, aby klub získal tieto financie od Slovenského zväzu cyklistiky.

„Schválil sa dlhodobý prenájom cyklistického štadióna Velodróm z dôvodu realizácie činností, ktoré sú spojené s účelom cyklistického štadióna. To znamená profesionálne športy, amatérske športy, poskytnutie cyklistického štadióna vrátane možností využitia zázemia na tréningy mládežníckych športových klubov a tak isto organizovania športových, kultúrnych a spoločenských podujatí pre verejnosť, poskytovanie doplnkových aktivít, to znamená reštauračných, občerstvovacích a ubytovacích služieb a hlavne investovania finančných prostriedkov vo výške 250 000 eur do rekonštrukcie a revitalizácie cyklistického štadióna v priebehu rokov 2018 a 2019,“ uviedol vedúci odboru správy majetku mesta Miroslav Makara.

Mesto areál Velodrómu prenajme v zmysle všeobecne záväzného nariadenia, pričom bude postupovať ako pri majetkovom prevode ako prípad hodný osobitného zreteľa. Pozemky a hnuteľné veci prenajme zhodne za jedno euro za meter štvorcový na rok, pri prenájme stavieb pôjde o sumu 8,30 eura za meter štvorcový na rok.

Odklepli zámer predaja

Poslanci tiež schválili zámer predaja pozemku pri futbalovom štadióne pre spoločnosť Futbal Tatran Aréna, s.r.o., na ulici Čapajevovej za 38 700 eur, čo je kúpna cena stanovená znaleckým posudkom. Kupujúci tu chce vybudovať 26 garáží. Makara sa vyjadril, že mesto má záujem o tento majetkový prevod z dôvodu realizácie projektu výstavby futbalového štadióna v Prešove a s ním spojenej infraštruktúry. V najbližšom mestskom zastupiteľstve v novembri sa bude schvaľovať tzv. ostrý prevod predaja.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM