Samospráva

Prešovskí poslanci odklepli milión € na obnovu ciest a chodníkov: Toto sa bude opravovať

Prešovskí poslanci schválili sumu milión eur na rekonštrukciu ciest a chodníkov na budúci rok. Za tieto peniaze sa opraví 18 úsekov na 17 uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí poslanci odklepli milión € na obnovu ciest a chodníkov: Toto sa bude opravovať
Foto: Ľubomír Hudačko

Predkladateľka materiálu, Daniela Dzubajová, poverená riadením organizačného odboru mesta informovala, že ide o zvyšnú sumu, ktorú mesto vysúťažilo v celkovej výške takmer 10 miliónov eur (s DPH) ešte v roku 2014. Z celkovej sumy sa doteraz preinvestovalo takmer 9 miliónov eur. Poslanci rozhodli o poslednej, v poradí štvrtej etape rekonštrukcií, ktoré sa týkajú všetkých mestských častí.

Dodala, že od roku 2015 prebieha v meste historicky najrozsiahlejšia oprava prešovských komunikácií vrátane 20 zastávok mestskej hromadnej dopravy. V nasledujúcom roku sa v rekonštrukciách bude pokračovať.

Čo sa bude rekonštruovať?

Konkrétne pôjde o Tomášikovu ulicu od Bajkalskej po Prostějovskú ulicu, cestu pred ulicou A. Prídavku (pred bytovkou s číslami 22 – 24) vrátane parkoviska. Opraví sa aj cesta Pod Wilec Hôrkou, na Mudroňovej ulici vrátane chodníkov po oboch stranách, Budovateľskú od železničného prejazdu na Pavlovičovom námestí po Škultétyho, Ulicu pri Mlyne, cestu na Gápľovej a Čipkárskej ulici, chodníky vo vnútrobloku Lomnickej.

Tiež Justičnú ulicu vrátane priľahlých parkovísk, cestu na Smrekovej ulici, chodníky na Kamennej ulici (od č. 36 po pravej strane a č. 34 po ľavej strane), časť cesty na Sekčovskej ulici vrátane chodníka (od č. 11 pravostranný po č. 83).

Predošlé roky

Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová uviedla, že investované financie do rekonštrukcie ciest a chodníkov v roku 2015 predstavovali sumu 2,5 milióna eur, v roku 2016 to bolo 2,8 milióna eur a v tomto roku sa preinvestuje suma cez 3 milióny eur. Podarilo sa upraviť viac ako 100 úsekov.

Doplnila, že objekty boli vyberané na základe celkového technického posúdenia stavu cestného fondu, monitorovania konštrukčného stavu povrchov komunikácií, posúdením stavebného a dopravno-technického stavu miestnych komunikácií, miery ich poškodenia, ako aj zohľadnením požiadaviek jednotlivých výborov mestských častí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM