Rôzne

Mesto spoznalo nové Hviezdy Prešova: Ocenenie si žiaci prevzali v troch kategóriách

Počas Dní mesta Prešov 2019 sme spoznali nové prešovské „hviezdy“. Úspešní žiaci prešovských škôl si prevzali ocenenia priamo na veľkom pódiu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto spoznalo nové Hviezdy Prešova: Ocenenie si žiaci prevzali v troch kategóriách
Zdroj: Mesto Prešov

Ocnenie si prevzali z rúk viceprimátora Vladimíra Feľbabu, zástupcu primátorky mesta Prešov a Jitky Semivanovej, vedúcej Oddelenia školstva, mládeže a športu MsÚ v Prešove.

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová ocenila troch žiakov prešovských základných škôl, ktorí vďaka mimoriadnym schopnostiam, talentu a výsledkom reprezentujú školu a šíria dobré meno mesta Prešov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Projekt Hviezdy Prešova je jedným zo sprievodných podujatí v rámci Dní mesta Prešov 2019. Išlo už o jeho dvanásty ročník. Komisia posudzovala návrhy v troch kategóriách: šport, vedomosti a umenie

V kategórii šport bol ocenený Kristián Mrva, ôsmak Základnej školy na ulici Mirka Nešpora v Prešove.

Úspechy dosahuje v biliarde nielen na Slovensku, ale aj na európskych svetových šampionátoch. V júli 2018 získal na Majstrovstvách Európy U17 v Holandsku striebornú medailu a na Majstrovstvách sveta v Moskve vybojoval bronzovú medailu.

V kategórii vedomosti zvíťazila Lujza Lukáčová zo Základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove.

Svoju školu reprezentuje v predmetových olympiádach z fyziky, z chémie, zo slovenského jazyka a v matematických súťažiach. Dosiahla 1. miesto na celoslovenskom kole v olympiáde zo slovenského jazyka, či 2. miesto na regionálnom kole matematickej súťaže Náboj Junior.

V kategórii umenie si ocenenie prevzal Samuel Bandy – žiak Základnej umeleckej školy Mikuláša Moyzesa v Prešove.

Svoj veľký talent v hre na husliach mu pomáhajú rozvíjať učiteľka školy pani Beriša a rodičia. V apríli tohto roku získal na medzinárodnej súťaži B. Warchala – Talenty Európy krásne 4. miesto. Medzi jeho ďalšie významné úspechy v tomto roku patrí aj zlaté pásmo celoslovenskej súťaže Schneiderova Trnava.

A v obrazoch si nezabudnite pozrieť aj niečo z výroby a šitia krojov či čižiem. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Šitiu krojov a čižiem sa venuje roky: Jozef Karahuta porozprával o remesle
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM