Ľubomír Hudačko Rôzne

Manželské páry v Prešove? Získať môžu osobitnú poznávaciu značku!

Mesto sa zapája do zaujímavej akcie. Manželské páry v Prešove totiž môžu získať osobitnú poznávaciu značku. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Manželské páry v Prešove? Získať môžu osobitnú poznávaciu značku!
Zdroj: TASR

Od 13. do 19. februára 2017 sa na Slovensku uskutoční Národný týždeň manželstva. Do tejto iniciatívy sa zapája aj mesto Prešov. Manželom bude „vydaná“ osobitná poznávacia značka.

Manželstvo totiž v prenesenom význame symbolizuje aj cestu. „S cestou a cestovaním organizátori kampane na podporu manželstva – Národný týždeň manželstva prepojili vcelku originálne – tzv. Manželskou poznávacou značkou, do ktorej si manželský pár vpíše svoje krstné mená spolu s dĺžkou manželstva. Uvedené číslo vyjadruje, ako dlho sú už manželia spolu na ceste svojim životom,“ priblížila podrobnosti hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Symbolickú značku si budú môcť manželia umiestniť za zadné sklo svojho auta a takto verejne vyjadriť, že sa za svoje manželstvo nielenže nehanbia, ale že majú jeden druhého. Pravdepodobne takéto symboly počas Týždňa manželstva na našich cestách budeme vidieť.

„Značky si je možné vyzdvihnúť v priestoroch historickej budovy radnice, v Klientskom centre alebo na Matričnom úrade v Prešove,“ zakončila hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM