Ľubomír Hudačko Správy Správy

Má im to uľahčiť prácu: Prešovskí poslanci dostanú notebooky, jeden kus bude stáť túto sumu!

Pre 31 tunajších poslancov mesto Prešov zaobstará rovnaký počet notebookov. Má to uľahčiť prácu nielen im, ale aj mestským úradníkom, ktorí mestské zastupiteľstvá pripravujú. Aká suma sa vysolí za jeden kus?

Ilustračný obrázok k článku Má im to uľahčiť prácu: Prešovskí poslanci dostanú notebooky, jeden kus bude stáť túto sumu!
Zdroj: Dnes24.sk

Na mestské zastupiteľstvá sa budú môcť pripravovať s modernými pomôckami. Prešovských poslancov čaká dodanie 31 notebookov.

„V prvom rade ide o zníženie administratívnej náročnosti, ktorá sprevádzala prípravu materiálov na jednotlivé zasadnutia mestských rád a zastupiteľstiev. Tento krok elektronizácie zastupiteľstva zrýchli a skvalitní komunikáciu medzi poslancami, úradom a verejnosťou. Účelom je aj nezanedbateľná stránka šetrenia finančných prostriedkov, ktoré sa používajú na nákup papiera a tlač materiálov,“ uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Podľa nej by mal jeden notebook s taškou stáť 267,19 eur s DPH, spolu ich nakúpia 31. Výber dodávateľa prebehol prostredníctvom súťaže a Elektronického trhoviska. Súčasťou notebookov bude štandardný softvér a aplikácia zabezpečujúca digitálne zastupiteľstvo.

Skúšobná prevádzka bude spustená v septembri, no poslanci notebooky dostanú až po dodaní, nakonfigurovaní a otestovaní. „Zámerom vedenia mesta je prechod na elektronickú komunikáciu za účelom efektivity, šetrenia finančných prostriedkov a vo všeobecnosti zníženia nákupu a spotreby papiera. Tlač materiálov sa tak už následne obmedzí na minimum,“ povedala hovorkyňa.

Čítajte tiež:

Prešovský poslanec sa podelil o zážitok z prechádzky: Narazil na niečo, čo ani nemalo uzrieť svetlo sveta!

Prešovský poslanec na facebooku o svojom zážitku: Na križovatke mal namále, Rómovia mu pomohli z kaše

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM