Aktualizované Futbal

Prešov ostáva v II. lige, odvetu ČUDESNE nezvládol: A súper mu pustil provokačnú pieseň

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa udržali v najvyššej slovenskej súťaži. V odvetnom zápase baráže o Fortuna ligu vyhrali nad Tatranom Prešov 3:0.

Ilustračný obrázok k článku Prešov ostáva v II. lige, odvetu ČUDESNE nezvládol: A súper mu pustil provokačnú pieseň
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Obe mužstvá mali v prvom polčase niekoľko sľubných príležitostí, už od úvodu však dominoval domáci tím. V 25. minúte si Mondek zasekol loptu v šestnástke, zbavil sa Šimka a obstrelil brankára – 1:0.

Komplikácia pre domácich prišla v závere polčasu, Čonka fauloval v pokutovom území hosťujúceho Matosa, no Dolný poslal loptu z bieleho bodu len do stredu.

Čudesné bránenie

To brankár Lukáč dokázal zneškodniť, mimochodom, odchovanec prešovského futbalu.

Druhé dejstvo bolo dlho o vyčkávaní na chybu súpera a obojstranne pozorných defenzívach. Dôležitý a napokon aj rozhodujúci, gól dosiahli domáci v 69. minúte po Pinteho prihrávke Ikugarovi, ktorý upravil na 2:0.

Domáci útočník sa po ľahkovážnej defenzíve dostal k lopte úplne sám.

Obchádzajú Prešov

Prešovčania sa v závere snažili vystupňovať tlak len minimálne, do vyloženej šance sa nedostali ani zďaleka. Naopak, v nadstavenom čase sa po ďalšej čudesnej situácii zo stredu ihriska domáci dostali do brejku.

Následne sa úplne voľný Mondek po zvláštnom bránení dostal pred prázdnu bránu a rozhodol gólom na 3:0. Zlaté Moravce sa udržali v najvyššej súťaži, Tatranu na rozlúčku pustili pieseň v danej situácii s provokačným textom; „obchádzam už Prešov.“

Micheľ: Je to len šport

Po rozhovore pre televíziu sa ešte tréner Petruš dostal do slovnej konfrontácie s trénerom Galádom, ktorý na tlačovej konferencii prezradil, že ho jeho reakcia prekvapila.

Po neúspešnej baráži vyjadril svoj názor aj predseda predstavenstva Tatrana Prešov Ľuboš Micheľ: „Škoda, že sme v Ličartovciach neboli viac efektívni. Zápas mohol dopadnúť inak. Je to futbalová realita, ktorú musíme prijať. Zajtra je nový deň, chlapci sa musia z toho vyspať. S trénerom si sadneme, prehodnotíme sezónu. Urobíme dobrú zostavu na budúcu sezónu a život ide ďalej. Je to len šport,“ uviedol pre sportnet.sk.

Ivan Galád, tréner Zlatých Moraviec: „Mám rád druhé barážové stretnutia. Musím sa poďakovať svojmu realizačnému tímu, chlapcom a všetkým ľuďom vo ViOne. Môžem ísť teraz na ryby, ako to robím vždy. Mondekovi som pred zápasom povedal, že dá dva góly, ako sa mi to prisnilo. O mojej budúcnosti sa nebavme teraz. Táto záchranárska misia bola skutočne najťažšia zo všetkých, ktoré som doteraz absolvoval.“

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FC Tatran Prešov 3:0 (1:0)

  • Góly: 25. Mondek, 69. Ikugar, 90.+1 Mondek.
  • Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Pozor,
  • ŽK: Suvalija, Lukáč, Múdry – Horváth, Petko, Šimko,
  • ČK: 90.+6 Šimko (Preš.) po 2. ŽK

Zostavy a striedania:

Zlaté Moravce: Lukáč – Suľa, Šuvalija (72. Duga), Toml, Čonka – Múdry, Sloboda – Almeida, Brenkus (62. Pinte), Mondek (90.+3 Ďubek) – Ikugar

Prešov: Kučinskij – Šimko, Petko (79. Jendrek), Baran, Horváth, Sokol – Keresteš, Matos, Milunovič (90.+3 Olejár) – Dolný, Karaš (71. Andrič)

  • prvý zápas: 0:1, Zlaté Moravce sa udržali vo fortuna lige

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

2. zápas baráže: FC ViOn Zlaté Moravce – FC Tatran Prešov
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM