Kultúra

Kultúra v Prešove v ďalšom novembrovom týždni: Whisky, Katarzia aj Pyšná Princezná

Po práci môžete zrelaxovať počas podujatí, ktoré sa budú konať v Prešove. Tu je prehľad z našej redakcie, vybrať sa môžete na Katarziu či Pyšnú Princeznú.

Ilustračný obrázok k článku Kultúra v Prešove v ďalšom novembrovom týždni: Whisky, Katarzia aj Pyšná Princezná
Zdroj: Dnes24.sk

Amália dýcha zhlboka

19. novembra 19.00 hod. v divadle Alexandra Duchnoviča

Púť životom Amálie vás prevedie detstvom, dospelosťou a starobou. Amália je výnimočné dievča s bohatým vnútorným svetom a fantáziou, ktoré je ale veľmi skoro konfrontované skutočným svetom. Prichádzajú prvé straty, sklamania a pády. Všetko je zintenzívnené tým, že sa svet práve zmieta v chorej dobe, ktorá je plná absurdností.

Whiskyho cestovateľské kino

20. novembra 19.00 hod. v Christianii

Rozľahlé púšte a obrovské kaňony Arizony, offroadové prejazdy jesennými lesmi Colorada, biele pláže pod útesmi oblasti Big Sur, horúce Death Valley, ale aj hlavné mesto gýča Las Vegas alebo charizmatické San Francisco. Ďalšie Whiskyho cestovateľské zážitky.

Sugar

21. novembra 10.00 hod. v DJZ

Verejná generálka. Keď sa v Chicagu zapletú dvaja hudobníci do mafiánskeho vybavovania účtov, neostáva im nič iné, len zmiznúť z mesta a prijať miesto v ženskej kapele. Ako inak – len v prezlečení za ženy.

Prešovská hudobná jeseň

21. novembra 19.00 hod. v Kine Scala

La Gioia príde s doprovodom Simple Lounge Quartet so svojimi najväčšími hitmi a radi by fanúšikom predstavili nové skladby zo svojho posledného CD Best Of Československé.

Pyšná Princezná

23. novembra 16.00 hod. vo Viole

Veselé rozprávanie s pesničkami o tvrdohlavej princeznej, ktorá neposlúcha svojho kráľovského otca a odmieta pytačov z celého sveta. Len do chvíle, kým sa na zámku neobjaví múdry a vynaliezavý kráľ, ktorý si svojím odvážnym plánom získa srdce pyšnej princeznej.

VK Mirad PU Prešov vs. VKP SPU Nitra

23. novembra 17.00 hod. v športovej hale Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej

Fanúšikovia športu spod vysokej siete – príďte na zápas najvyššej slovenskej volejbalovej súťaže Edymax extraligy mužov 2019/2020. Spoločne fandíme VK Mirad PU.

Jubilejný koncert ĽH Prešovčan

24. novembra 18.00 hod. v Kine Scala

Jubilejný koncert pri príležitosti 65. výročia založenia ľudovej hudby. Na koncerte vystúpia ako sólisti: Anna Servická, Petra Humeňanská Sedláková, Peter Armstrong Ondria a Viera Horňáková.

Katarzia

23. novembra 21.00 hod. vo Wave

Charizmatická speváčka, textárka a hudobná skladateľka tento krát špeciálne po dlhom čase zahrá sama s gitarou svoje skladby, dokrášlené projekciami a svietením.

V obrazoch si pozrite aj priebeh odovzdávania bronzových medailí študentom na Prešovskej univerzite. Kliknite si na fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V OBRAZOCH: Na Prešovskej univerzite rektor odovzdal bronzové medaily
11
Galéria
Zdroj: Marcel Mravec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM