Správy

Krásne gesto študentov gymnázia: Venovali peniaze pacientom aj obyvateľom bytovky

To si zaslúži lajk. Výťažok z predaja ručne vyrobených výrobkov venovali študenti prešovského gymnázia onkologickým pacientom a obetiam výbuchu plynu.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto študentov gymnázia: Venovali peniaze pacientom aj obyvateľom bytovky
4
Galéria

Výťažok z predaja ručne vyrobených výrobkov, ktorý v rámci minuloročného Vianočného jarmoku zorganizovali pedagógovia a študenti Gymnázia na Konštantínovej ulici v Prešove, rozdelili ľuďom postihnutým výbuchom na Mukačevskej 7.

Vyzbieraná suma

A taktiež aj pacientom oddelenia klinickej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana.

„Tento rok sa nám podarilo vyzbierať sumu 900 eur, z čoho 600 eur išlo pre obyvateľov bytovky na Mukačevskej 7 a aby sme zostali verní tradícii, tak sme sa rozhodli 300 eur venovať aj oddeleniu klinickej onkológie,“ uviedla Stanislava Martonová.

„Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k tvorbe ručne vyrobených výrobkov, ako aj tým, ktorí si ich zakúpili.“

„Ďakujeme ľuďom s citom a empatiou k chorým. Peniaze pomôžu skvalitniť každodenný život pacientov na našom oddelení,“ uviedla primárka oddelenia Valéria Tkáčová.

Za sedem rokov existencie Vianočného jarmoku pedagógovia a študenti prispeli na oddelenie klinickej onkológie sumou 4700 eur, za ktorú boli nakúpené pomôcky pre pacientov.

Čo oddelenie poskytuje

Oddelenie klinickej onkológie FNsP J. A. Reimana poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť pre onkologických pacientov Prešovského kraja.

Vykonáva diagnostiku onkologických ochorení, aplikuje chemoterapiu, imunoterapiu, hormonálnu liečbu a zabezpečuje podpornú a paliatívnu starostlivosť pre onkologických pacientov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Ručná výroba študentov prešovského gymnázia
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM