Správy

Pacienta s koronavírusom prijali aj v prešovskej nemocnici: Takto s ním cvičili!

V prešovskej nemocnici nacvičovali príjem pacienta s podozrením na koronavírus. Stalo sa tak v priestoroch urgentného príjmu Internistického monobloku.

Ilustračný obrázok k článku Pacienta s koronavírusom prijali aj v prešovskej nemocnici: Takto s ním cvičili!
4
Galéria

Vo štvrtok sa v priestoroch urgentného príjmu Internistického monobloku FNsP J. A. Reimana Prešov uskutočnil mimoriadny praktický nácvik činnosti príjmu pacienta s podozrením na ochorenie koronavírusom.

Komu bol nácvik určený

„Nácvik bol určený všetkým lekárom a sestrám, ktorí slúžia na príjmových ambulanciách ústavnej pohotovostnej služby interného oddelenia, oddelenia neurológie, oddelenie infektológie, pediatrie a oddelenia otorinolaryngo­lógie,“ uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana, Renáta Cenková.

Zúčastnili sa ho epidemiológia nemocnice ako aj zástupcovia záchrannej služby, regio­nálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) a zástupcovia Prešovského samosprávneho kra­ja.

„Cvičenie sa uskutočnilo v ukážkovom prípade, keď k nám bol dovezený pacient s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, bolesťami hlavy a respiračnými ťažkosťami," uviedla primárka oddelenia infektológie, Nataša Špiláková.

Tento pacient sa dostavil na ambulanciu internistického urgentného príjmu.

Na čo bol zameraný

„Praktický príklad príjmu pacienta sa zameral na postupnosť prijatých bezpečnostných opatrení počas diagnostiky, ako aj na ochranu zdravotníckeho personálu – obliekanie a správne zobliekanie ochranných oblekov s dôrazom na potrebnú dezinfekciu – dekontamináciu personálu a priestorov ambulancie a čakárne,“ doplnila Špiláková

Počas nácviku bol realizovaný správny postup pri hlásení takejto udalosti ako aj prevoz pacienta, v súčinnosti so Záchrannou zdravotnou službou Košice, do izolačnej miestnosti oddelenia infektológie FNsP J. A. Reimana.

„Tam sa uskutočnia laboratórne vyšetrenia na potvrdenie alebo vylúčenie prítomnosti koronavírusu. Ďalší postup pri manažmente pacienta sa odvíja od výsledku vyšetrenia,“ dodala hovorkyňa Cenková.

V obrazoch si pozrite aj to, ako cvičenie prebiehalo. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: V Prešove nacvičovali príjem pacienta s podozrením na koronavírus
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM